G4Media.ro

Premierul Marcel Ciolacu începe vizita de lucru în SUA. Întâlniri cu Lloyd…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu începe vizita de lucru în SUA. Întâlniri cu Lloyd Austin, Antony Blinken, secretarul general al ONU, dar și cu reprezentanții companiilor Google și Lockheed Martin

Premierul Marcel Ciolacu începe, duminică, vizita de lucru pe care o efectuează până miercuri, la Washington DC şi la New York, în Statele Unite ale Americii.

Guvernul a informat, sâmbătă, că premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate, relatează Agerpres.

„Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Duminică, Marcel Ciolacu va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, iar în seara aceleiaşi zile va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zonele Washington,Virginia şi Maryland.

Luni dimineaţa, şeful Executivului român va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Arlington, după care va avea întrevederi cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, respectiv cu Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane. De asemenea, Marcel Ciolacu va discuta cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al Statelor Unite ale Americii.

Marţi, Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanţi ai Companiei Lockheed Martin, iar apoi cu Mike Rogers şi Adam Smith, co-preşedinţi ai Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor.

Ulterior, va avea o întrevedere cu senatorii Ben Cardin şi James Risch, co-preşedinţi ai Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA.

Şeful Guvernului va avea întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, respectiv cu Michael McCaul şi Gregory Meeks, co-preşedinţii Comitetului şi cu Thomas Kean şi William Keating, co-preşedinţii Subcomitetului pentru Europa.

Marcel Ciolacu se va întâlni şi cu Mike Turner şi Elissa Slotkin, membri ai Camerei Reprezentanţilor SUA, co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor. Apoi se va întâlni cu reprezentanţii Companiei Google şi cu persoane din conducerea United States Energy Association (USEA)

Miercuri, la New York, premierul se va întâlni cu Ronald S. Lauder, preşedintele Consiliului Evreiesc Mondial, iar apoi cu Antonio Guterres – secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances – preşedintele Adunării Generale ONU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Un NĂTĂRĂU ÎN AMERICA !

  2. Domnul Ciucă este chemat în SUA pentru a se angaja, ca șef al celui mai important partid din România, aflat actualmente la guvernare și foarte probabil viitor partid de guvernământ, că România nu va cunoaște derapaje grave în parteneriatul strategic cu SUA.

    Simplu!

    Iar domnul Ciucă, foarte probabil, va cere în schimbul acestui angajament ca SUA să nu intervină în politica internă a României și în jaful din averea publică pe care cleptocrația românească va continua să-l facă.

    La fel de simplu!

  3. Se filmeaza Miami Bici III?