G4Media.ro

Premierul Kyriakos Mitsotakis anunță că Grecia este „pregătită să reconstruiască maternitatea din…

Sursa Foto: Captură Twitter

Premierul Kyriakos Mitsotakis anunță că Grecia este „pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol”, orașul ucrainean distrus de bombardamentele rusești

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat vineri că ţara sa este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, oraş asediat în sudul Ucrainei, care a fost bombardată în urmă cu câteva zile, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Grecia este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, centrul minorităţii elene din Ucraina, un oraş drag nouă şi devenit simbolul barbariei războiului”, a scris prim-ministrul pe Twitter.

Maternitatea şi spitalul pediatric, situate în aceeaşi clădire din Mariupol, au fost bombardate săptămâna trecută, când au murit trei persoane, între care şi un copil.

Consulul grec la Mariupol, Manolis Androulakis, care acum câteva zile era încă ascuns într-un subsol în oraş, a fost evacuat la începutul săptămânii spre Republica Moldova.

„Fiecare zi care trece devine tot mai periculoasă. Centrul oraşului Mariupol a fost distrus, un spital pediatric, un teatru, o bibliotecă au fost vizate. Nu mai este nimic în picioare!”, a declarat el vineri la postul grec de televiziune OpenTv.

De partea cealaltă, Moscova a spus că atacul a fost fabricat de la un cap la altul.

Cu o populaţie de 100.000 de persoane, comunitatea etnicilor greci din Mariupol a înregistrat cel puţin 10 morţi de la începutul războiului. Această diasporă provine în special din rândul ‘grecilor pontici’, populaţii elenofone creştine din oraşe din jurul Mării Negre.

Peste 11.000 de refugiaţi ucraineni, dintre care peste 3.000 de minori, au ajuns în Grecia de la începutul invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. mai erau unii care vroiau sa reconstruiasca teatrul din Mariopol (ala bombardat). Toate astea au valoare DOAR DACA respectivele tari trimit ACUM echipe de muncitori si materialele necesare si se apuca sa reconstruiasca respectivele cladiri. Altfel, vorbe.

    • Tot pe aici sunt unii care omoara mii de rusi pe zi. Vreti sa spuneti ca sunt tot vorbe goale?