G4Media.ro

Premierul Jacinda Ardern va începe redeschiderea țării și ridicarea restricțiilor doar după…

Premierul Jacinda Ardern va începe redeschiderea țării și ridicarea restricțiilor doar după ce Noua Zeelandă va atinge 90% grad de vaccinare cu schemă completă

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a stabilit vineri atingerea unui obiectiv de vaccinare cu schemă completă a populaţiei în proporţie de 90% pentru a începe redeschiderea ţării, anunţând astfel încheierea politicii sale de carantinare drastică, relatează EFE, citată de Agerpres.

Autorităţile neozeelandeze, care nu au anunţat o dată precisă pentru atingerea acestui obiectiv, au administrat până în prezent cele două doze de vaccin la peste 68% din populaţia ţintă.

„Înainte spuneam că trebuie să rămânem acasă pentru a salva vieţi, acum trebuie să ne vaccinăm pentru a le salva”, a spus la o conferinţă de presă Ardern, al cărei guvern a fost salutat de întreaga lume pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.

După atingerea acestui obiectiv, Noua Zeelandă va începe să aplice un nou sistem de tip ”semafor”, în care verde înseamnă revenirea la normalitate, iar roşu situaţie de risc, pentru a reglementa redeschiderea activităţilor comerciale şi altor stabilimente.

Jacinda Arden a anunţat totodată că oraşul Auckland, cel mai populat al ţării, cu 1,7 milioane de locuitori, şi plasat în lockdown de la jumătatea lunii august, va ieşi din perioada de restricţie când va atinge acest obiectiv de vaccinare.

Noua Zeelandă, care a raportat vineri 129 de noi contagieri locale, a înregistrat în total 5.300 de cazuri de COVID-19 (probabile şi confirmate) de la începerea pandemiei, printre care 28 de decese şi peste 820 de cazuri active.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. De ce nu-l chemati pe Ciuca? Va rezolva in 3 luni. Vi-l imprumutam pentru o vreme.

 2. În Rrumânistan AM ÎNVINS PANDEMIA când aveam rata de vaccinare 10%.

  #echipacastigatoare

  Ţara lucrului bine făcut!

 3. Mai bine îi cheamă pe Ceaușescu și Kim Ir Sen, ăia siguri făceau 100%.
  Dar și 90% nu sînt de lepădat.
  Trăiască noii tovarăși ai Noii Internaționale Comuniste!

 4. Atata timp cat la ei au murit de covid in doi ani cati mor azi pe taramul dacilor liberi si infometati in doua ore,probabil ca e mai bine putin pe la ei.