G4Media.ro

Premierul Florin Cîțu: Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult…

Premierul Florin Cîțu: Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflației

Premierul Florin Cîțu a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că în fiecare lună din acest an salariul mediu net a crescut mai rapid decât rata inflației. ”Asta înseamnă că fiecare leu câștigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înțeleagă și psd-iștii: așa crește puterea de cumpărare”, a scris premierul dând ca sursă de informare date ale Institutului Național de Statistică și ale Băncii Naționale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

35 comentarii

 1. Poate la SGG și acolitii lor…
  Piata libera plateste la negru, se stie

  • Citesc pe net:
   „Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 3,3 miliarde EUR ce vizează susținerea IMM-urilor în contextul pandemiei de COVID-19”
   Au bagat ei bani pe piata care nu mai pot fi dati la negru…

   E adevarat ca la stat poti cheltui din bugetul de salarii si banii alocati unor posturi pe care nu e nimeni angajat? Sau care lucreaza remote?

  • Datele INS sunt provizorii, alea adevarate sunt peste 2 ani, cresterea are 2 surse, au disparut ajutoarele horeca, in plin sezon aia lucreaza, dintr-un foc 25% crestere, dar sa vedem la toamna….plus companiile de IT, alea au salariile in euro, daca au devalorizat euro, automat au crescut pe lei…. Eu stiu la mine in companie, salariile au crescut lunar cu devalorizarea leului….si mai e o golaneala in Statistica, primele anuale, bonusurile de vanzari…au crescut preturile la materiale de constructii in draci, normal ca au crecut si bonusurile agentilor de vanzari….bai Catzule, orice crestere de venituri peste productivitatea muncii e nesanatoasa, e inflatie sau anomaliile antieconomice ale cresterii din pix la bugetari…..si asta se vede pe deficitul de cont curent, bai sandilaule…deficitul de cont curent a explodat

 2. Cei carora le-a crescut salariul sa-i scrie PM pe FB si sa-i multumeasca din inima!

  • Mie banca imi da credit de consum pe loc, online – banca obtine de la ANAF direct prin interogare veniturile mele lunare.
   Doar Cițu ar pune botul la statisticile emise de INS si BNR pline de dăncili si dăncile

 3. Stai și te întrebi pe ce lume trăiesc aceste cozi de topor

  • ITI ZIC EU IN CARE, simat postac…
   in lumea celor care stiu sa-si completeze un CV, au o calificare utila in piata si aptitudinile aferente acesteia…
   evident ca nu in lumea asistatilor social sau a incompetentilor necalificati, impingatori de marfa prin depozite pe salariul minim…

 4. Ăsta prizează de dimineață

 5. Pe bune dl. Catu? De ce nu faceti o separare a salariului mediu la privat si la stat. Sa vedem exact de unde creste, daca creste?!
  Dl. Catu, opriti-va din betia aceasta de putere si revenit cu picioarele pe pamant. Faceti naibii odata alegerile acelea cat mai repede sa scapam de circul vostru si de festivismul Dvs.. Ca mai avem putin si incepe vesticii sa emigreze in Romania…

  • Oare cum se face ca de la ITM sau ANAF nu se pot obtine statistici in ceea ce priveste salariile lunare?
   Impartite frumos pe domenii de activitate, stat, srl, SA, RA, ONG, listate la bursa sau nu…

   La noi totul e la „plesneala”

 6. ….PNL. aceiasi mizerie !!! Mi-e sila de voi si de magariile voastre. Daca paraseste USR-ul coalitia, Iude-Mereu se duce fuguta in hardaul PSD-ului si voi o sa ramaneti „decat” o amintire urata…

 7. Cand mai bine de jumatate din reactiile la postarea lui Ktu sunt emoji-ul care rade, iti dai seama ce multa lume il crede. Asta e un fel de L. Dragnea 2. Asta iti spune ca in timpul noptii e zi fiindca e lumina de la stalpii de iluminare. Asa si el, a crescut puterea de cumparare fiindca a crescut salariul mediu. Nu spune ca doar pentru unii a crescut salariul mediu, pentru multi chiar a scazut. Despre inflatia la produsele de baza, nimic. Doar inflatia aia generala care e calculata analizand preturile la 65.000 de produse. Ce produse, nimeni nu stie. Pe lista aia poate sa fie si masini de lux ca Ferrari, poate sa fie si modele de telefoane vechi de 3-4 ani ( care evident se ieftinesc in continuu dupa doar 6 luni). Doar ei stiu ce e pe lista aia cand se calculeaza inflatia.

 8. E clar că în Ro nu e nimic din ceea ce ar însemna un stat de drept, pentru că, dacă ar fi fost, se găsea măcar o instituție care să ceară legal un control psihiatric pentru premierul nostru!

 9. Sa-l trezească cineva din somn…..

 10. pe capul românilor, de ne este dat sa ne pricopsit cu astfel de specimene la guvernare ! Ăsta chiar testează răbdarea romanilor ?

  • N-a picat din cer, USRPLUS l-a vrut neapărat și Iohanis a fost de acord sau invers, Iohanis l-a vrut neapărat și l-a băgat la înaintare pe USRPLUS să vină cu condiția! Mai credibila e a doua variantă!

 11. A plecat de la țară, un cătun uitat de lume, cu niște părinți fara posibilități financiare, el un evelv mediocru, dar a studiat în SUA…oare ce servicii i-a plătit lui școlarizarea in anii „90? In numele cui slujește el cu iohanis?!

  • Părinți fără posibilități???
   I-au lăsat „moștenire” 75 ha de pădure la Voineasa! 75 de hectare, frate!
   Eu, unul, n-am auzit până acum de asemenea suprafețe retrocedate unor persoane fizice. Și „fără posibilități” pe deasupra, cum spuneți…

  • …moștenirea fam. CÎȚU este artificială, tipică politicianului român de după 90

  • Manu, cand a plecat el din tara nu le aveau. Ca pe vremea aia nu se retrocedasera terenurile. Ce spune omul, e ca asta e „impins” de cineva in fata, pregatit de mult timp pentru a fi folosit acum. Vezi presa, care nu il critica, la cate prostii face. Compara ostilitatea presei cu Dancila si vezi cat e ostilitatea cu, Catu.
   E clar ca ceva servicii l-au „trimis” sa se „pregateasca”. Mai mult ca sigur si parintii au avut legaturi cu „serviciile”. Nu te ia nimeni fara „recomandare”.

 12. Cele mai mari salarii se dau la unele firme multinaționale care vand multe produse și servicii in Romania, mai ales la manageri, se dau la ministere, administrație, primării, prefecturi, la unii bugetari.
  Acum sunt puține joburi disponibile in Romania, este riscant să plecăm de la jobul prezent, putem rămane șomeri mult timp.
  Multe locuri de muncă disponibile sunt in: Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Sibiu, Brașov, Targu Mureș, Ploiești, Iași, Constanța, Ilfov.
  De asemenea multe firme private platesc si o parte din salariu la gri (in mana direct angajatului).

 13. Wow ce d0bitoc. Conteaza valoare cresterii vs inflatie, nu viteza!

  Dancila cu pantaloni…vai de fundul nostru

 14. luati drogurile din fata lui!

 15. domnu cîțu, stergeti-va la bot, ca v-ati manjit cu ceva maro!

 16. Care-s „datele” alea de la INS si BNR care arata minunile lui Zombilica, eu de ce nu le gasesc nicaieri!?
  De ce NU pune CIFRE acest mare economist Citulica Zombilica??!!!
  Pentru ca MINTE!!

  Sa citim ce a spus BNR, zilele trecute, dar asta NU a comentat Zombilica nici 1 cuvintel si nici NU comenteaza niciodata la asa ceva, la fel cum NU a comentat la inceput de An Evaluarile de la Fitch si Moody’s, care NU i-au placut deloc, a comentat-o doar pe cea de la S&P care a imbunatatit perspectiva negativa la pozitiva, dar cu OBSERVATII cat pamantul, despre care evident ca Zombilica nu a spus un cuvintel:
  „BNR a publicat, luni 19 iulie 2021, minuta Sedinţei de politică monetară a Consiliului de Adminsitraţie al BNR care a avut loc miercuri 7 iulie.
  BNR: Economia şi-a revenit mai repede decât erau prognozele; INFLATIA creşte mai mult decât Estimările; dezechilibrul extern poate duce la creşterea peste noapte a cursului valutar leu/euro; politica fiscală aduce o serie de incertitudini şi riscuri şi continuă să fie mari probleme legate de absorbţia banilor din PNRR.”
  „BNR spune că economia şi-a revenit mai repede decât aşteptările, inflaţia va creşte mai pronunţat decât s-a anticipat anterior, dezechilibrul extern – creşterea deficitului de cont curent poate aduce presiuni suplimentare pe cursul valutar leu/euro.
  Consiliul de Administraţie vorbeşte despre mai multe incertitudini şi riscuri legate de politica fiscală – Nu se ştie cum se va reduce deficitul bugetar, gradul de absorbţie al fondurilor europene prin PNRR, dar şi prin noul cadru financiar 2021-2027, având în vedere capacitatea instituţională căzută a României.”
  „În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că, potrivit celor mai recente informaţii şi analize, rata anuală a Inflaţiei va creşte probabil mai pronunţat pe orizontul apropiat de timp decât s-a anticipat anterior, în condiţiile în care prognoza pe termen mediu publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai 2021 INDICA un vârf de 4,1 l% în septembrie-decembrie 2021 şi valori de circa 3% pe parcursul anului 2022.
  Impactul inflaţionist al factorilor pe partea ofertei ar putea fi însă mai intens şi mai de durată, implicit de natură a afecta anticipaţiile inflaţioniste pe termen mediu, au atenţionat unii membri ai Consiliului, evocând posibile SCUMPIRI mai mari ale Preţurilor energiei, precum şi creşterile sincronizate ale cotaţiilor multor materii prime, alături de blocajele în lanţurile de producţie şi aprovizionare, ce alimentează inflaţia pe plan mondial. A fost semnalată şi posibila creştere a gradului de transferare în preţuri a costurilor crescute, inclusiv în contextul unor pierderi suferite anterior de firmele din anumite sectoare, precum şi pe fondul cererii reprimate ce se manifestă pe măsura ridicării restricţiilor.
  O creştere mai amplă a ratei inflaţiei ar fi însă de natură să erodeze mai puternic VENITUL DISPONIBIL REAL, implicit să exercite efecte adverse mai mari asupra cererii de consum şi a celei agregate pe un orizont considerabil de timp, au subliniat mai mulţi membri ai Consiliului.”
  Presiunile inflaţioniste ale factorilor fundamentali se vor evidenţia, însă, ceva mai devreme decât s-a anticipat în prognoza din luna mai, au convenit membrii Consiliului, dată fiind probabila reinversare în devans cu 2 trimestre a poziţiei ciclice a economiei.”
  Evoluţia pandemiei şi a măsurilor restrictive asociate continuă însă să genereze, cel puţin în perspectivă apropiată, mari incertitudini şi riscuri la adresa previziunilor macroeconomice pe termen mediu, au convenit membrii Consiliului, date fiind încetinirea puternică a ritmului vaccinării pe plan intern şi tendinţa de creştere a ratei de infectare în unele ţări europene, pe fondul răspândirii rapide a variantei mai contagioase, Delta, a coronavirusului.
  „O sursă de incertitudini şi riscuri rămâne şi conduita politicii fiscale, date fiind necunoscutele privind amploarea, viteza şi instrumentele consolidării bugetare prezumate a se realiza gradual pe termen mediu – proces esenţial pentru necesara corecţie a dezechilibrului extern şi cu implicaţii favorabile asupra primei de risc suveran şi a costurilor de finanţare, au subliniat mai mulţi membri ai Consiliului. S-a arătat că incertitudinile sunt alimentate de constrângerile venite din volumul ridicat al cheltuielilor permanente şi din scumpirea recentă a unor materii prime.
  Incertitudini mari continuă să fie asociate gradului de absorbţie a fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, precum şi a celor aferente noului Cadru financiar multianual 2021-2027, au susţinut mai mulţi membri ai Consiliului, evocând AMANAREA finalizării şi, implicit, a aprobării de către CE a Planului naţional de redresare şi rezilienţă, precum şi CAPACITATEA instituţională(slaba!) şi istoricul(dezastruos!) (al)realizărilor în domeniu ale României.”

  Dar, Zombilica acum NU mai e preocupat de ce spune BNR, cum era atunci cand PNL era in OPOZITIE, nu la osul de ros!
  Zombilica, mergi la consult la cap, esti dus rau!
  Or sa te trezeasca Romanii din boala minciunilor marca PSDragnea, NU vei scapa nici tu, tine minte!

 17. Băi comenkaricilor, sînteți niște mizerabili de idioți utili !

 18. Iar a inceput sa se laude! Baiatul asta chiar n-are jena. Au mai practicat si altii prosteala asta de la obraz si n-au sfarsit bine in politica.

 19. Asta.i dibitic mare …

 20. Propaganda asta toxică omoară orice șansă de reformă.

 21. Mda, dar si datoria publica la + 100 miliarde de euro, +49,7% din PIB, si cele zeci de miliarde de RON împrumutate in ultimul an…

 22. Salut ipocritule ! Catu, !
  Lumea nu traieste „pe mediu” ci pe efectiv!
  Zi, tu, bechetule cati au salariu minim !
  De ce nu zici? ca pierzi votanti ? nu-i mai pierzi, i-ai pierdut deja !!

 23. Asa este bossss…..romanii o duc cel mai bine, sunt cei mai fericiți dupa pamant……asa sa faceți in continuare pana se alege praful si pulberea…..sa trăiți bine