G4Media.ro

Premierul Florin Cîțu: România solicită încă opt milioane de doze de vaccin…

Premierul Florin Cîțu: România solicită încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că România solicită încă 8.055.394 de doze de vaccin BioNTech / Pfizer, aprobând ca o astfel de cerere să fie transmisă Comisiei Europene, și că de la compania Moderna vor fi livrate peste 3,4 milioane de doze.

„Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală”, a scris premierul pe Facebook.

Postarea integrală a lui Florin Cîțu:

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19”.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si eu am solicitat 8 sute RON marire de salar dar am primit multa stima si respect!

  • Nu e niciun bai, mergi pe piata privata, baga interviuri la greu, convinge că meriți și ti se vor da 800 în plus. Poate și mai mulți, depinde cata valoare aduci tu unui antreprenor. Nu ne-am saturat încă de „sa ni se dea” ? Sau poate lucrezi într-o structură de forță a statului, dar atunci ia te rog in calcul că tu nu ai stresul unui angajat la privat, și nici nu ieși la pensie la 65 ca mine, care o mai prinde varsta aia…

 2. ” 10.417.737 de persoane care se pot întoarce la o viață normală”

  1 – Doar cateva luni. Va trebui refacut anual, acelasi vaccin sau unul nou ca la gripa sezoniera.
  2 – Vaccinatii tot infecteaza alte persoane, vaccinate sau nevaccinate, care tot pot muri. Doar testarea te duce la rezolvare dar aia nu e gratis in Romania

  • Ion, rolul vaccinului ( ca si in cazul celui gripal )este sa nu faci o forma grava. Acest vaccin este de tip arn mesager si asigura imunitate macar 2 ani. Ps: de cind se poarta masca si se vaccineaza antigripal ai auzit iarna aceasta de epidemie de gripa?

  • A! M-ai lamurit! Din cauza mastii nu avem gripa!
   PCR-ul detecteaza eronat si gripa!

 3. Avem nevoie de 30 mil pina la sf anului, 30% pina in aprilie, 60% pina in iulie, ce faceti ca sa acoperiti aceasta nevoie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.