G4Media.ro

Premierul Finlandei: Țările net contributoare intenționează să-și reducă plățile la bugetul UE…

Premierul Finlandei: Țările net contributoare intenționează să-și reducă plățile la bugetul UE dacă Ungaria, Polonia și România nu respectă statul de drept

Premierul finladez Antti Rinne a declarat joi că ţările net contributoare ale Uniunii Europene intenţionează să-şi reducă contribuţiile la bugetul UE dacă Ungaria, Polonia şi România nu respectă principiile valorilor elementare, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

Rinne a declarat pentru canalul naţional finlandez Yle sunt unanime în privinţa acestei intenţii. „Planul reducerilor” este o alternativă la diminuarea sprijinului financiar al UE pentru Ungaria, Polonia şi România, potrivit Xinhua.

Finlanda, în calitate de deţinătoare a preşedinţiei Consiliului UE, doreşte ca nivelul sprijinului financiar al UE să fie legat de respectarea valorilor fundamentale şi a statului de drept în ţările beneficiare.

Totuşi, analiştii au observat că o reducere a sprijinului financiar ar necesita unanimitate în UE, iar o astfel de unanimitate este improbabilă. Plata unor contribuţii mai mici ar fi atunci un instrument pentru ţările net contributoare să-şi impună punctul de vedere.

„Contributorii neţi” sunt acele state UE care contribuie financiar la bugetul comun cu mai mult decât primesc.

Cei mai mari contributori neţi au fost în 2017 Germania, Suedia şi Austria. Finlanda este un contributor net din 2001. Cei mai mari beneficiari neţi de fonduri UE au fost în 2017 Lituania, Bulgaria şi Ungaria.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Foarte bine!
  Veorico, tu ce zici?!
  Pe perioada Presedintiei rotative a Consiuliului UE detinuta de Romania, cuvintele magice „stat de drept” si „lupta anticoruptie” NU au fost pronuntate de Dancila si de cei acre au asigurat Presedintia Romaniei si nici NU figureaza printre Prioritatile Presedintiei Romaniei!
  Cautati pe net si veti gasi!
  Dimpotriva, Veorica mai ieri-alaltaieri s-a aratat tare deranjata ca „A EXISTAT până acum o CONCENTRARE(a CUI?!) exclusivă pe Lupta Anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund. Nu PUTEM(hopa, se implica si Veorica!) accepta acest lucru. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie să o CANALIZAM – din zona de SPECTACOL și de alocare exclusivă de resurse și atenție – către zona de prevenție”, a spus ea.
  Pana la aceasta declaratie, veorica NU a vorbit timp de 1 An jumate despre Lupta anticoruptie si statul de drept!
  Relevant, nu?!

 2. PSD nu stie ce e statul de drept. Pentru ei, legile sunt doar o metoda de a-si spori puterea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.