G4Media.ro

Premierul Ciucă: Urmărim amplificarea rolului medicilor de familie pentru a putea face…

sursa foto: Pexels/ EVG Culture

Premierul Ciucă: Urmărim amplificarea rolului medicilor de familie pentru a putea face față valului cinci al pandemiei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, înaintea ședinței de guvern, că medicii de familie vor fi implicați în extinderea capacității de testare și prin aplicarea tratamentelor în cazurile care prezintă forme ușoare ale bolii.

”Urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care medicii de familie îl au în noul plan realizat de Ministerul Sănătății. Prin implicarea lor în extinderea capacității de testare, aplicarea tratamentului cu forme ușoare ale bolii constituie măsuri care se impuneau pentru a putea să facem față valului cinci al pandemiei. Aceste acțiuni vin să pregătească cât mai eficient capacitatea noastră de răspuns la valul cinci. Vom asigura resursele necesare pentru ca sistemul sanitar să facă fața valul cinci al pandemiei”, a declarat Ciucă.

Context

Guvernul a aprobat marți o ordonanță de urgență care le permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu Covid la pacienții cu simptome, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Pacienții cu simptome covid nu vor plăti testarea la medicii de familie.

Publicitate electorală

E vorba despre medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. Aceștia vor achiziționa testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar pentru activitatea de testare realizată vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

Medicii de familie care realizează testarea rapidă au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24:00 a zilei în care s-a acordat serviciul.

Cetățenii care vor beneficia de testarea la medicul de familie sunt cei înscriși pe lista proprie a medicului de familie. Persoanele eligibile pentru testare sunt care au cele care au siptomele infectării cu virusul SARS COV2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică.

Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin transfer către Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. In sfârșit, dar prea târziu. Valul omicron a făcut testarea sa fie ineficienta in a opri răspândirea.

 2. Pai Maistrul , cu o logica proprie si o demonstratie de cca 10 minute pe Jurnalul lui video de azi, trage concluzia ca Certificatul verde nu numai ca nu ajuta cu nimic, dar el e chiar cauza raspandirii intempestive a Omicronului. Ca dovada, ca in Italia, prima tara in care s-a introdus Certificatul verde obligatoriu, pandemia a luat proportii catastrofale.

  • Nu imi place dl Cristoiu, dar este printre primii jurnaliști cu notorietate care are curajul sa spuna/ scrie despre o evidenta precum asta ca certificatul „no jab, no job” nu a ajutat in controlul pandemiei in Italia.
   Trebuie sa fi bătut in cap rau de tot ca sa susții o măsura care a eșuat lamentabil in alat tara.

 3. ati intrat in USL si asta spune tot despre intentiile viitoare.

 4. „aplicarea tratamentului cu forme ușoare ale bolii”

  Care tratament? Unde sunt antiviralele din farmaci??

  Din ce inteleg, in afara de sa-ti spuna ca esti bolnav, medicii de familie in continuare nu pot sa te trateze decat cu aceleasi vitamine si paracetamoale ca si pana acuma…

  • Ultima gaselnita,molnupiravir a fost testat pe forme usoare si medii,forme care poate s-ar fi rezolvat si fara si are efecte qdverse o droaie. Ce sa spun,atat i-a dus capul.
   Interesant ce se intampla in Elvetia…cica acolo sunt unii care se wxpun voit la Omi

 5. „Urmărim amplificarea rolului medicilor de familie pentru a putea face față valului cinci al pandemiei.. ”
  Foarte frumos! Cu amplificarea rolului popilor faceti ceva?… vorbesc de rol pozitiv… gen racle tamaduitoare de Covid, lingurite de unica folosinta,etc… dar, mai ales, deconectarea de propaganda nationalist-bolsevica-haurista!

  • Care medici de familie domnule? Toate policlinicile erau inchise. Dc doreai o reteta cobora asistenta si-ti lua cardul si tu asteptai frumusel afara. Pe mine de covid m-a consultat…TELEFONIC.

 6. „Urmarim” efectul razelor gamma asupra anemonelor!
  Succesuri!!!

 7. Și unde ne vor testa? La geamul cabinetelor, afara în stradă? Îi înțeleg pe doctori că se feresc și ei de covid, totuși nimeni nu vorbește despre această realitate. Indiferent de vreme consultația se tine la geam cu ceilalți care stau la rand sau privesc de la etaj.