G4Media.ro

Premierul Ciucă, la NATO, despre criza Ucrainei: Evaluăm implicațiile, trebuie o detensionare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Ciucă, la NATO, despre criza Ucrainei: Evaluăm implicațiile, trebuie o detensionare a situației/ Orice agresiune împotriva Ucrainei va avea implicații serioase

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, marți după-amiază, în urma unei discuții cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că în momentul de față organizația nord-atlantică ”evaluează implicațiile” din criza ucraineană și a transmis că ”orice agresiune împotriva Ucrainei va avea implicații serioase”.

Nicolae Ciucă a mai spus că toată comasarea trupelor rusești la granița cu Ucraina este ”semnificativă și nejustificată” afirmând că nu poate înțelege cum acțiunile NATO și ale Kievului pot fi considerate provocări.

Ciucă a reafirmat sprijinul României pentru integritatea teritorială și securitatea Ucrainei:

 • ”Ne-am axat cu precădere pe situația privind securitatea din jurul Ucraina și la Marea Neagră. Comasarea de trupe rusești este semnificativă și nejustificată. Nu putem înțelege cum acțiunile NATO și ale Ucrainei pot fi considerate provocări. Evaluăm implicațiile acestei situații. NATO își va apăra toți membrii. Având în vedere toate acestea, am discutat cu Jens Stoltenberg cum am putea să ne consolidăm securitatea mai eficient. Dincolo de axare pe mai multă prevenție și apărare cred că trebuie să aibă loc o detensionare a situației. Orice nouă agresiune împotriva Ucrainei va avea implicații serioase. Reafirm sprijinul României pentru securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Am convenit cu secretarul general că politica actuală a NATO de a preveni și apăra, revenit la dialog, este validă. NATO a lansat numeroase îndemnuri la dialog”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, marți după-amiază.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Ăsta-i normal la cap? AMENINȚĂ RUSIA?
  Vine este el? CINE L-A ALES???

 2. Ardei umplut vrea sa ne bage in razboi!

  Bah, nu-ti ajung 6500 euro net cumul pensie salariu ? Du-te bah la tine la craiova, nici acolo nu te baga nimeni in seama! Marsh de-aci!

 3. AU VENIT LIMUZINELE PENTRU BAIETI SI FETE toa general ciuca ?
  AU CRESCUT PENSIILE SPECIALE CA VOINICUL DIN POVESTE ?

 4. Gogosarul desertului Ciuca ne apără de ruși,ahahahahahaha!