G4Media.ro

Premierul Ciucă a discutat cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida despre dorința României…

Foto: Guvernul României

Premierul Ciucă a discutat cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida despre dorința României de a semnat un partenerat strategic

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni la Tokyo cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, căruia i-a transmis dorința României de a semnat un parteneriat strategic cu Japonia, potrivit unui comunicat al executivului.

Prim-ministrul nipon l-a asigurat pe Ciucă de sprijin pentru încheierea Parteneriatului Strategic și consolidarea colaborării bilaterale, inclusiv pe plan extern, în contextul regional si internațional ce necesită protejarea democrației și a statului de drept, potrivit comunicatului citat.

“România este profund angajată să dezvolte relațiile cu Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic, simbol al recunoașterii legăturii speciale dintre țările noastre, precum și al potențialului semnificativ de dezvoltare bilaterală. Suntem pregătiți să convenim asupra momentului cel mai potrivit pentru semnarea Acordului de Parteneriat Strategic, odată ce documentul va fi finalizat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cei doi premieri au discutat și despre colaborarea economică, având în vedere că Japonia este cel mai mare investitor asiatic în România. “Dinamica recentă a contactelor noastre bilaterale este foarte încurajatoare. Am încredere că oportunitățile oferite de România pentru investiții în domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producerii energiei nucleare, producției de hidrogen verde și a unor componente optice necesare proiectului Laserului de la Măgurele, dar și continuarea proiectelor aflate acum în derulare – linia de metrou către Aeroportul București, podul suspendat peste Dunăre, linia ferată cu ecartament european Pașcani – Iași – Chișinău – vor pune în valoare potențialul de dezvoltare a relațiilor noastre economice și vor atrage noi tehnologii”, a spus premierul Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia) pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. La întrevederea cu premierul japonez a participat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Da. Si cand vine data viitoare un premier japonez in Romania, iar merge la Muzeul Satului ca nu are cu cine vorbi?
    Tara de oameni seriosi, Romania…

    • Foarte seriosi. Au mers doi: prezentul si viitorul prim ministru. Sa fie sigur japonezul ca va avea cu cine sa stea de vorba la anu. Mai greu va fi in 2024 . . .

    • Cu japonezii onoarea odata patata, ramane patata cam vesnic.

  2. Și despre cum se face un doctorat nu i-a explicat?