G4Media.ro

Premierul Cîțu: Vom porni vaccinarea generală pe 15 martie. Până la finalul…

Premierul Cîțu: Vom porni vaccinarea generală pe 15 martie. Până la finalul lui septembrie să avem 10,4 milioane de români vaccinați

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că pe 15 martie va începe vaccinarea generală în România.

”Un moment la care pe 27 decembrie ne uitam și ne doream să vină cât mai repede. A venit și am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ținta inițială era să avem un milion până la sfârșitul lunii martie, am fost mai aproape. Doar în martie o să primit 2,6 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia, fără faza a treia, toată lumea în faza a treia pe 15 martie (sic!). Deci vom porni vaccinarea generală. Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a declarat Florin Cîțu, după ce a participat la vaccinarea persoanei cu numărul un milion în România.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțase ieri că singura opțiune de programare pentru vaccinarea anti-COVID va fi pe listele de așteptare, începând din 15 martie, iar fiecare persoană va avea 24 de ore să confirme programarea după ce este notificată, dar nu va ști pentru ce tip de vaccin.

Va exista câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, iar pe acestea se vor putea înscrie și persoanele din populația generală, care se regăsesc în etapa a treia în strategia de vaccinare și care de la jumătatea lunii aprilie probabil vor putea să fie programate.

„Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până în acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră şi îşi creează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, respectând categoria din care face parte, va trece în această listă de aşteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin sms şi prin email şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai spus că centrele de vaccinare vor fi vizibile doar din lista de așteptare și că, pentru locurile disponibile la programare, vor fi trimise notificări cu respectarea raportului de 75% persoane vârstnice, vulnerabile și 25% angajați din domeniile esențiale.

„Pe locurile care vor rămâne disponibile vom notifica și persoanele din etapa a treia”, a precizat Gheorghiță.

Precizările președintelui CNCAV despre modul de programare începând cu 15 martie:

Vom avea un număr de câteva milioane de eoameni pe lista de așteptare. Vor fi notificate în ordine persoanele cu boli cronice, persoanele de peste 65 de ani, iar 25% persoanele din domenii esențiale. Dacă rămân locuri libere, nu stăm cu locuri libere, începem să programăm persoane din etapa a treia.

Pentru luna aprilie vom avea locuri disponibile și pentru persoanele din etapa a treia.

O persoană nu se va putea înscrie la mai multe centre.

Pe luna martie sunt ocupate aproape toate locurile libere.

Din 15 martie, orice persoană care se înscrie va trece direct în această listă de așteptare. Înscrierea și programarea efectivă se vor face prin această listă de așteptare.

Fiecare persoană va ști câte persoane se află înaintea ei la un centru. Va putea migra la alt centru, dar va trebui să se șteargă din lista de așteptare pe care este.

Când își face cont, fiecare persoană își alege un centru de vaccinare și intră pe lista de așteptare a acelui centru de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are lista de așteptare proprie și fiecare persoană va putea vedea câte persoane sunt în față.

Nicio persoană nu va putea opta pentru un vaccin. Vor fi centre monovaccin, majoritatea vor fi de la BioNTech/Pfizer pentru că e cea mai largă categorie de vârstă și cele mai multe doze disponibile, urmate de AstraZeneca și Moderna. Distribuirea vaccinurilor pe centre va fi în funcție de structura populației pe categorii de vârstă din fiecare județ.

În funcție de tipul și de data rapelului, persoana respectivă va putea intui tipul de vaccin. Nu va ști ce vaccin este la fiecare centru. În nicio țară persoanele nu pot opta pentru un anumit tip de vaccin.

Sunt peste un milion de persoane care și-au făcut cont pe platformă, dar nu s-au putut programa până la acest moment.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ce să facă ăștia??? Păi la vaccinat e cu muncă, nu-i cu furat, băjeți….

 2. 15 martie,
  ziua vaccinului mare….

 3. Stai sa vezi cate cazuri de covid o sa fie din cauza centrelor de vaccinare, deja sunt cazuri unde oamenii merg sa se vaccineze si dupa cateva zile sunt depistati cu covidel.
  Cu incompetenta de care da dovada tot personalul medical o sa urce foarte mult numarul de covidati dupa vaccinarea in masa.
  O sa se vaccineze rapid sa fie cat mai multi si regulile sanitare o sa fie ignorate, nu ca ar fi acum respectate.
  Asa pentru informarea voastra, in mm cand intri in farmacie este cel putin o farmacista fara masca pentru ca ea nu crede si gata!
  De asistentele de la spital nu mai vorbesc, cunosc atatea asistente care nu poarta masca…
  Plus ca au lasat oameni sa moara de alte boli pt ca aveau covid.
  Ex: cunostinta – face accidendt vascular, depistata cu covid, au izolat-o si gata, a murit la 2 zile dupa ca nu a fost tratata.
  Cauza decesului, covrig oficial, neoficial avc.
  Ce fel de animale sunt angajate in sistemul sanitar?
  Cretinii astia habar nu au ce fac!!!
  Omoara oameni in spitale cu zile si dau vina pe covid.
  Ati vazut la cj infectioase? Peste 98% vindecari!
  De ce acolo nu mor oameni ca in alte spitale?
  Raspuns clar : INCOMPETENTA PERSONALULUI MEDICAL!

 4. Vor trebui vaccinati cca 53000 de persoane zilnic. Oare?

  • Capacitatea totala de vaccinare este undeva la 100k+
   Vom ajunge probabil la cifra aceea undeva prin luna iunie cand vor creste livrarile…
   Eu personal cred ca nu e un scenariu SF sa se ajunga la cifra data de ei in luna septembrie….totul se va rezuma in cele din urma la numarul oamenilor dispusi sa se vaccineze..

 5. Partea mea preferată e că absolut toată lumea, mai puțin Ministerul Sănătății, vorbește despre programul de vaccinare etc. Nu-i lasă și lui două vorbe de zis, măcar așa de formă?

 6. D-nul Catu are impresia ca toti romanii sunt atat de prosti … vaccinarea va fi un mega fiasco, nici cadrele medicale in proportie de peste 60% nu se vor vaccina, in intreaga UE doar 5% sau vaccinat pana acum, asadar domnule Catu si stimati guvernanti, in curand bula se va sparge si adevarul despre acest “Covid” va iesi la suprafata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.