G4Media.ro

Premierul Cîțu promite celor opt Agenții de Dezvoltare Regională că le va…

Premierul Cîțu promite celor opt Agenții de Dezvoltare Regională că le va permite să implementeze investiții din PNRR, deși în luna aprilie tot el le eliminase din schemă

Premierul Florin Cîțu a promis joi că, printr-o ordonanță de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va include și cele opt Agenții de Dezvoltare Regională (ADR) să implementeze proiecte de investiții din PNRR.

”Urmează implementarea PNRR, o sumă foarte mare, ceea ce înseamnă că administrația trebuie să se miște foarte repede (…) În ordonanța de implementare pe care o vom implementa, vom include și ADR-urile la unitățile care să implementeze proiecte de investiții, nu doar ministerele. E o modificare pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat Florin Cîțu joi la Arad, de la o întâlnire cu autoritățile locale și Agenția pentru dezvoltare Regională Vest.

Cele opt Agenții de Dezvoltare Regională au fost scoase însă din schema implementării proiectelor din PNRR tot de Florin Cîțu, prin ordonanța de urgență 24/2021, adoptată în 2 aprilie.

OUG 24 a exclus explicit cele 8 ADR-uri, eliminând un articol dintr-o altă ordonanță de urgență din 2020 care le permitea ca, alături de Ministerul Fondurilor Europene, să organizeze apeluri de proiecte de infrastructură în diferite domenii (mobilitate urbană, regenerare urbană, turism și cultură, ecologizare platforme industriale, construire/reabilitare/modernizare clădiri publice etc.).

Agențiile de Dezvoltare Regională sunt ONG-uri fondate de primării și consilii județene. (Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Daca le da voie sa-și opreasca si pentru salariile personale, legale, din acele fonduri, de ce nu?
  Si pe vremea PSD era la fel.
  Rămâne destul si pentru resturi

 2. O sa l regretam pe ciorbea!!Ala,cel putin la inceput,era doar idiot, nu si ticalos!

 3. Uitati-va la poza si ganditi-va: Seamana Citu putin cu Loki ? :)) (ca la ticalosie n-are sens sa va mai puneti intrebarea, dar e ‘the lesser evil’…)

 4. Fudulie și prostie… marca Câțu. Păcat.

 5. UE intra in recesiune iar premierul risipeste banii.

 6. Care PNNR stimabile ?
  Ăla pe care tocmai l-ați primit inapoi de la CE ?
  Ăla cu rezistenta si reziliență zero ?
  Ăla cu justificarea costurilor insuficientă sau care lipsește cu desăvârșire ?

  Ați ajuns de râsul curcilor in Europa

 7. Trolii psd abjecti sunt primii la invective. Cel mai capabil prim- ministru e Catu. Se va vedea cu timpul, iar jegurile vor crăpa cum crapa orice jeg dupa săpun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.