G4Media.ro

Premierul bulgar Kiril Petkov respinge cererea Rusiei de retragere a trupelor NATO…

Premierul bulgar Kiril Petkov respinge cererea Rusiei de retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România / Suntem un stat suveran și am ales să fim membri NATO

Premierul bulgar Kiril Petkov a intervenit vineri în Parlament şi a respins cererea Rusiei de retragerea a trupelor NATO din Bulgaria şi România, transmite News.ro. El a cerut Moscovei o dezescaladare în criza în centrul căreia se află Ucraina.

”De la această tribună vreau să spun clar că Bulgaria este un stat suveran, iar noi am ales de mult să fim membri NATO. Iar ca atare noi decidem să ne organizăm apărarea ţării în coordonare cupartenerii noştri”, a declatrat Petkov.

”Tratatul de la Washington nu prevede o a doua categorie de state membre cărora apărarea colectivă să li se aplice în mod selectiv sau limitat”, a mai spus premierul de la Sofia.

”Îndemnăm Rusia să rămână ataşată unui dialog constructiv în vederea unei dezescaladări a tensiunilor şi să acţioneze în vederea unei Europe mai sigure, fondată pe statul de drept şi implementarea strictă a angajamentelor juridice internaţionale”, a îndemnat el.

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri, pe site, că propuneri în domenul securităţii ale Moscovei îndeamnă la o retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România, care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997.

Și Ministerul român de Externe a respins cererea Moscovei. (Foto: Wikipedia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Dau rusii o bomba – golesc marea neagra

  • Nu va plac tarile independente aurolacilor a?
   Ce-i aia tara sa nu asculte de Putin?
   Asa va invata Simion George la intalnirile fasciste?

 2. si ce mai vrea cracanatul? nu e destul cat au violat si jefuit atatea tare, zeci de ani la rand? acum ce mai vor? guitza rusii de foame si vor sa mai praduiasca ceva?

 3. si ce mai vrea cracanatul? nu e destul cat au violat si jefuit atatea tari, zeci de ani la rand? acum ce mai vor? guitza rusii de foame si vor sa mai praduiasca ceva?

 4. Deci si bulgarii, frati cu rusii, au reactionat.
  Numai mortii nostri tac . Fricosi si hoti.

 5. În momentul în care Europa devine independenta energetic atunci Rusia nu va mai conta. PNRR-ul poate fi un început în direcția asta, investițiile în tehnologiii verzi. E greu dar nu imposibil. Noi doar trebuie sa importam tehnologie că mai mult nu putem și nici nu vrem. Cercetarea e subfinanțată, nu avem oameni pregătiți,etc. Trebuie să stăm în siajul țărilor dezvoltate și să facem și noi ce putem.

 6. Bulgarii nu stiu ca trupele nu le muta ei si ca in general deciziile nu le iau ei. Dar cand stai la masa cu ai mari capeti glas.

 7. Până si bulgarii au zis ceva, ce face suspectul de plagiat Ciucă? O…… fi la golf cu Johannis.??

 8. Interesant !…Despre România, Kiril ce zice (că al nostru e mut ca peštele) ?…Oricum, România nu prea are armată, n-are decât drujbe, mall-uri și foarte multe…clanuri și interlopi !…Bieții de noi !…:(((