G4Media.ro

Premierul britanic Boris Johnson: Orice fel de incursiune în Ucraina „ar fi…

Premierul britanic Boris Johnson: Orice fel de incursiune în Ucraina „ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina și Rusia, dar și pentru lume”

Premierul britanic Boris Johnson a atenţionat joi Rusia că orice fel de incursiune în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume şi a reiterat că Londra susţine cu hotărâre suveranitatea şi integritatea Ucrainei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a prezis miercuri că Rusia va acţiona în privinţa Ucrainei, spunând că Moscova va plăti scump pentru o invazie la scară largă, dar sugerând că în cazul unei ‘incursiuni minore’ costul ar fi mai mic.

Comentariile susţinute de Biden într-o conferinţă de presă la Casa Albă a făcut mai neclar modul în care Occidentul ar reacţiona dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar dispune invadarea Ucrainei, determinând Casa Albă să încerce ulterior să explice ce a vrut să spună preşedintele american.

Întrebat despre afirmaţiile lui Biden, Johnson a atenţionat Moscova să nu înceapă nicio incursiune.

„Să fie clar: dacă Rusia va începe o incursiune în Ucraina, de orice dimensiune, cred că acest lucru ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia. Dar ar fi un dezastru şi pentru lume”, a declarat Johnson.

„Marea Britanie susţine ferm suveranitatea şi integritatea Ucrainei”, a adăugat el.

Sursa foto: Twitter / UK House of Commons

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ca să întrebe pr…știi.
    Dacă vrei detalii: pentru ca în uk 90% sunt veccinați.

  2. De ce? La incursiunea din Crimeea ce s-a intamplat? Ce e diferit? Incursiunea din Crimeea a fost ok, cam ok, nu prea ok, nu ok deloc dar cat de cat? Sau a premierul Boris si toata lumea din occident la incursiunea din Crimeea a crezut ca e o petrecere si nu o invazie? Rusii veniti sa petreaca in Crimeea, nu au mai plecat.

  3. Vorbeste ginul din el

  4. La fel ca in Crimeea , am suferit mult noi in UE.