G4Media.ro

Premierul Australiei convoacă alegeri federale pentru 21 mai / Se preconizează preluarea…

Premierul Australiei convoacă alegeri federale pentru 21 mai / Se preconizează preluarea puterii de către Partidul Laburist, acum în opoziție

Scott Morrison, primul ministru al Australiei din 2018 a convocat alegeri federale pentru 21 mai, anunță BBC.

Coaliția de guvernământ a lui Morrison deține 76 de locuri în Camera Reprezentanților, minimul necesar pentru a-și păstra puterea.

Sondajele sugerează însă că va avea loc o schimbare a guvernului, Partidul Laburist de opoziție, condus de Anthony Albanese, fiind cotat cu cele mai mari șanse să preia mandatul.

Cu toate acestea, la ultimele alegeri, politicianul de centru-dreapta Morrison a câștigat, în ciuda faptului că majoritatea sondajelor prevedeau contrariul.

„Este o alegere între un viitor puternic și unul incert. Este o alegere între un guvern pe care îl cunoașteți și o opoziție laburistă pe care nu o aveți”, a spus premierul duminică.

Morrison este primul lider care a îndeplinit un mandat complet de la John Howard, care a câștigat patru alegeri înainte de a pierde în fața laburistului Kevin Rudd în 2007.

De atunci, s-a produs permanent ceea ce observatorii numesc „cultura loviturii de stat” a politicii australiene, care a dus la o serie de mandate de premieră de scurtă durată.

Coaliția condusă de liberali a lui Morrison apără o majoritate cu un singur loc. Chiar dacă a câștigat șapte din ultimele nouă alegeri federale, ar putea fi greu presat să o facă din nou, spun analiștii politici.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Dupa ce a transformat toata tara intr-un penitenciar in ultimii 2 ani ar fi logic sa dispara din peisaj…

  • Opoziția e și mai rea.

   anthonyalbanese.com.au/labors-covid-plan

   Vezi punctul 2 de aici. Propune construirea de lagăre de concentrare pentru „carantina”. Cam în toate tarile vestice opoziția a urlat la guvern ca masurile nu au fost suficient de dure.

  • Australia , stat eșuat . La clasa primara o fetița primește tema sa discute cu tatăl sau despre mastirbare si ejaculare . In 2022 . Judecați voi

 2. Eu zic sa voteze cu 2 maini, 2 ani din 4 oricum o sa stea iar prin case.