G4Media.ro

Premierul atrage atenţia că transportul cu animale vii se suspendă pe perioadă…

Premierul atrage atenţia că transportul cu animale vii se suspendă pe perioadă de caniculă: Aud că unii nu respectă această măsură 

Premierul Florin Cîţu a atras atenţia, luni, că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada caniculei, anunţând că va relua cu „celeritate” demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu, având în vedere că Parlamentul „nu şi-a făcut treaba” în acest domeniu.

„Am cerut ANSVSA, Poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, şi să aplice cele mai aspre sancţiuni, unde este cazul. Pentru că aud că unii nu respectă această măsură pe care ANSVSA a comunicat-o încă din 29 iulie.

Românii trebuie să ştie că nimeni nu e mai presus de lege, iar, în mandatul meu, mă voi asigura că se şi respectă acest principiu fundamental. Parlamentul nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte transportul cu animale vii. Aşa că voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Asta inseamna ca nu se mai fac transporturi catre abatoare (de porci, de pasari)!?! Cum altfel sa se mai gaseasca carne in magazine?
    O prostie….

    • Cred că e vorba de exportul către țările arabe care vor să se asigure că mâncarea va fi halal. Timpul de tranzit e foarte mare, iar animalele stau mult timp în condiții improprii.

      România e una dintre puținele țări din UE care exportă animale vii, restul exportă carcase. Cine vrea carcase cumpără, cine nu, nu.

  2. Ce poate fi mai animal decât omul, mai lăsați carnea, mâncați dreaqu legume și fructe sau răbdări prăjite n ați votat austeritate, mâncați scoarță de copac

  3. Unii nu respecta, auzi. Ca și cum numai cazuri izolate pot fi alea ale vapoarelor care încarcă zeci de mii de animale chinuite in ditamai portul. Tre sa vina prim ministrul sa aplice un amărât de ordin. Țara lui papura vodă! Bașca trebuie sa fii smintit sa urci in camion sau vapor o ființa care nu dispune de apa și aer decât de la 40 de grade in sus. Plus ca multe oi am înțeles ca sunt netunse. Barbari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.