G4Media.ro

Premierii ungar şi polonez se întâlnesc cu italianul Salvini pentru a discuta…

Premierii ungar şi polonez se întâlnesc cu italianul Salvini pentru a discuta despre formarea unei noi alianţe politice

Premierii Ungariei şi Poloniei se vor întâlni joi cu liderul partidului de dreapta italian Liga în perspectiva formării unei noi alianţe politice europene, relatează MTI şi Reuters.

Discuţiile dintre premierul ungar Viktor Orban, omologul său polonez Mateusz Morawiecki şi liderul Ligii, Matteo Salvini, vor avea loc la Budapesta şi se vor concentra pe crearea unei alianţe între partidele Fidesz (Ungaria), Lege şi Justiţie (PiS, Polonia) şi Liga (Italia).

În urmă cu două săptămâni, Fidesz a părăsit Partidul Popular European, la două săptămâni după ce formaţiunea politică ungară a ieşit şi din grupul europarlamentar al PPE, denunţând adoptarea unei reforme a statutului acestui grup condus de către eurodeputatul german Manfred Weber.

Politicile naţionaliste ale lui Viktor Orban au fost considerate mai potrivite cu cele promovate de grupuri politice mai mici din Parlamentul European, precum Conservatorii şi Reformiştii Europeni, din care fac parte eurodeputaţii PiS, sau Identitate şi Democraţie, ce include printre altele Liga şi partidul francez Adunarea Naţională.

Orban a spus că a discutat cu partide cu ideologii asemănătoare despre crearea unei noi alianţe politice, iar Fidesz încearcă să creeze un nou grup politic în Parlamentul European. Liderul ungar a explicat că obiectivul este de a exista un cămin politic pentru Fidesz şi formaţiuni similare din Europa care nu vor ca aceasta să găzduiască migranţi şi doresc să ”protejeze” familia tradiţională.

În 2022 au loc alegeri legislative în Ungaria, pentru prima dată opoziţia urmând să facă front unit împotriva premierului Viktor Orban.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Si cu Pukin cand se intalnesc?

  2. „cămin politic pentru Fidesz şi formaţiuni similare din Europa care nu vor ca aceasta să găzduiască migranţi şi doresc să ”protejeze” familia tradiţională.”

    Foarte bine !

  3. Pentru o tara ca Italia , pentru cetatenii onesti , acest compromis este o injoseala si un regres de la standadele democratice si civilizate .
    Partidele gen psd sunt PIS si Fidetz

  4. Cale bătută. Vă stă bine împtreună. Birds of a feather flock together.

  5. l-au ratat pe draknea la mustata

  6. Pai cum? parca erau nationalisti si acum fac alianta cu straini? TRADARE de TARA… huo?