G4Media.ro

DOCUMENT Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30…

DOCUMENT Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile. Lista completă a măsurilor adoptate de CNSU

Starea de alertă se va prelungi din data de 11 august 2021 pentru încă 30 de zile, a decis joi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care s-a reunit înaintea şedinţei de Guvern.

Actuala stare de alertă de pe teritoriul României expira pe 11 august, după ce măsura a fost introdusă pentru prima dată anul trecut, în 15 mai 2020, și apoi a fost prelungită succesiv.

Datele anunţate în ultimele două zile de autorităţi indică o creştere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, fiind depăşit pragul de 200 de cazuri noi pe zi.

Printre măsurile aflate în vigoare în timpul stării de alertă se numără: menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

Documentul adoptat de CNSU nu propune modificări față de prevederile aflate deja în vigoare. Competițiile sportive se pot susține pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului,
doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

De asemenea, printre evenimentele permise sunt organizarea de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 300 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Vezi aici Lista completă a măsurilor adoptate de CNSU – DOCUMENT Anexa la HCNSU nr. 53 – masuri (1)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. A, de-asta crește numărul de pozitivi! La fel a fost si luna trecuta

 2. Nu mai scapam de astia cu alerta lor. Le place dictatura.

 3. Pai nu s-au terminat dozeleeeeeeeeee. Nu vrem se expire . Ce naiba…

 4. Ce fel de alerta??? Mica , medie ,mare…!! Acu o luna cand nu erau cazuri , ce fel de alerta era???..

 5. Cetateni, fiti vigilenti! Dusmanul poporului ne vrea raul.

 6. Când va spuneam de ciuma galbena, ca este de doua ori mai rea decât cea roșie, câte licitați măsluite și angajări fără concurs sau facut de doi ani încoace, plus achizițiile netrasparente, aceasta coaliție va baga România în faliment

 7. Tot din China si Turcia importam masti la greu, nu-i asa?
  A produce niste kkturi de masti in tara necesita o tehnologie ultra-avansata, mai ceva ca tehnologia nucleara, ne trebuie o facultate care sa scoata specialisti in fabricarea de masti.

 8. Gunoaiele de la conducerea țări și din șparlament execută ordinele masonice pentru a nu își pierde scaunele de borfași asta să întâmplă pe tot globul pământesc

 9. Pana nu se incheie cel mai mare transfer de avutie din istoria omenirii nu o sa scapam nici de covid nici de starea de alerta. Mai trebuie sa avem un pic de rabdare, sa reseteze sistemul financiar cu ajutorul CBDC-urilor, sa transfere avutia reala si pe urma sclavii din louisiana erau mai liberi decat noi…hai baieti la coada la vaccin ca sa nu ne omoare guturaiul.