G4Media.ro

Predoiu îl susține în continuare pe Bogdan Licu pentru postul de adjunct…

Predoiu îl susține în continuare pe Bogdan Licu pentru postul de adjunct al Parchetului General, deși CSM l-a respins: Atitudinea candidatului, în raport cu dosarele istorice ale Ministerului Public, a fost exemplară, dovadă fiind Dosarul ”Revoluției”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, îl susține în continuare pe Bogdan Licu pentru funcția de adjunct al Parchetului General, deși Consiliul Superior al Magistraturii l-a respins pe Licu, marți, din cauză că apartenența la masonerie și plagiatul au creat imaginea de ”persoană controversată”.

Într-un comunicat transmis marți, Ministerul Justiției anunță că a luat act de avizele date de CSM pentru Bogdan Licu (negativ), Maria Magdalena Militaru (pozitiv), Mădălina Scarlat (pozitiv) și Oana Daniela Pâțu (pozitiv) și că ministrul își menține propunerile făcute pentru toți cei patru candidați.

Cătălin Predoiu și-a argumentat susținerea pentru Licu spunând că are o ”experiență profesională îndelungată și o competență managerială demonstrată”, dar și că acesta a dat dovadă de o ”atitudine exemplară” în raport cu dosarele istorice ale Ministerului Public, ministrul dând ca exemplu modul de gestionare a informațiilor în Dosarul ”Revoluției”.

Comunicatul integral al Ministerului Justiției: 

Ministerul Justiției a luat act de hotărârile Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr.189,190 din 02.03.2020 și 193,194 din 03.03.2020, prin care au fost avizate propunerile ministrului Justiției pentru domnul procuror Bogdan Dimitrie Licu pentru funcția de Prim Adjunct al Procurorului General al P.Î.C.C.J (aviz negativ), doamna procuror Maria Magdalena Militaru pentru funcția de Adjunct al Procurorului General al P.Î.C.C.J (aviz pozitiv), doamna Mădălina Scarlat pentru funcția de Adjunct al Procurorului Șef D.N.A. (aviz pozitiv) și doamna Oana Daniela Pâțu pentru funcția de Adjunct al Procurorului Șef al D.I.I.C.O.T (aviz pozitiv), transmise Administrației Prezidențiale în data de 10.03.2020 și comunicate de către această instituție Ministerului Justiției în aceeași dată, spre știință.

Față de avizele sus menționate, ministrul Justiției își menține propunerile efectuate pentru funcțiile mai sus precizate în persoana domnului procuror Bogdan Dimitrie Licu, doamnei procuror Maria Magdalena Militaru, doamnei procuror Mădălina Scarlat și doamnei procuror Oana Daniela Pâțu pentru motivele indicate în propunerile formulate la data de 03.02.2020 și pentru cele indicate în continuare.

1.Candidatul propus pentru funcția de Prim Adjunct al Procurorului General al P.Î.C.C.J are o experiență profesională îndelungată și o competență managerială demonstrată și recunoscută în Ministerul Public, în raport cu parcursul său profesional, acesta îndeplinind în contexte dificile și cu rezultate bune o serie de funcții de conducere în fruntea unor structuri diverse ale Ministerului Public.
Proiectul susținut în fața ministrului Justiției, a comisiei de interviu de la Ministerul Justiției și a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii relevă cunoaștere în domeniul funcției pentru care candidează, o capacitate sporită de identificare a vulnerabilităților, riscurilor și amenințărilor asociate diversificării fenomenului infracțional și necesității intensificării luptei împotriva corupției. Aptitudinile de comunicare și abilitățile de antrenare a colectivului în îndeplinirea obiectivelor strategice împotriva criminalității sunt evidente și rezultă din planul managerial al candidatului și documentația atașată acestuia. Relevant pentru desemnarea domnului procuror este modul în care acesta a înțeles să mobilizeze colectivul de procurori pentru soluționarea dosarelor vechi, context în care atitudinea candidatului, în raport cu dosarele istorice ale Ministerului Public, a fost exemplară (a se vedea modul de gestionare a informațiilor, de natură a satisface interesul public față de ”dosarul Revoluției”).

2.Candidații propuși pentru funcția de Adjunct al Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru funcția de Adjunct al Procurorului Șef al DNA și pentru funcția de Adjunct al Procurorului Șef al DIICOT au dovedit competență și experiență profesională, capacitate de planificare și organizare, abilități de comunicare intra și interinstituționale, capacități de identificare a vulnerabilităților și riscurilor la nivelul structurilor de Parchet pentru care au candidat, precum și a cauzelor acestora, conturând clar și neechivoc modul de remediere a acestora prin propuneri de soluții viabile, atât din perspectiva nivelului resurselor umane și a materialelor alocate, cât și din perspectiva exigențelor îndeplinirii atribuțiilor concrete, în contextul necesității intensificării luptei împotriva corupției, a crimei organizate și a consecințelor acestor fenomene, a dimensiunii transfrontaliere.

3. Angajamentul asumat de toți candidații pentru îndeplinirea programelor de reformă a sistemului judiciar, a strategiei anticorupție a fost remarcabil, ca și nivelul de responsabilitate, independență și integritate al candidaților, determinat prin evaluarea de către comisia de selecție a răspunsurilor la întrebările centrate pe aceste aspecte. În egală măsură, proiectele de management ale acestor candidați sunt adecvate și valoroase, fiind apreciate, în mod deosebit, și de către specialiștii în management și comunicare din cadrul comisiei de interviu de la Ministerul Justiției.

Față de toate cele de mai sus, având în vedere atât prevederile articolului 54 din Legea nr.303/2004, cât și considerentele Deciziei Curții Constituționale a României nr.358/2018, ministrul justiției își menține deciziile luate la data de 03.02.2020 de propunere a procurorilor sus menționați pentru funcțiile mai sus precizate.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Poftiti, ne vaitam ca prostii de psd doar ca sa vine pnl sa faca acelazi mizerii!
  P.S. Sper ca G4 sa nu imi cenzuree mesajul

 2. Tudorel Predoiu este complet idiot. Cum poate sustine in continuare pe acest Licu? Ce obligatii are fata de el?

 3. Dar in cazul Sorinei ( circul adoptiei ) cum a fost predoiule ???

 4. Doamna Gabriela Constantinescu ce parere are.
  PNL =PSD = interese de partid

 5. rusine PNL!

 6. rusine PNL!

 7. Nu ai ce face, politicieni (hoti)romani sunt si au acelasi interes nu conteaza psd pnl si restul,urmaresc doar sa faca bani in asa fel sa nu se prinda luma ca ei fura

 8. Nu știu de ce a mai rămas ministru când numai prostii face, un om care si-a oferit serviciile și psd-ului nu trebuia numit, dar să insiști pe prostia de a numi un om care a plagiat denotă un caracter slab și duce până la urmă la concluzia din 2016 psd=pnl.

  • Predoiu propune si sustine procurorii pe care-i doreste ficusul si serviciile. Procurori slabi, compromisi, servili. Predoiu este o sluga.

 9. Mai ales Dosarul Revolutiei… Chiar asa atitudine exemplara?!!
  Cititi domnule Predoiu cartea recent aparuta la Polirom, „Tragatori si mistificatori”-Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989, Andrei Ursu, Roland Thomasson in colaborare cu Madalin Hodor…

 10. USL 2.0
  Predoiu ievaluatorul !

 11. predoiu e un securist micut caruia i s-a trasat sarcina sa-l aduca din nou in fata pe
  pe oligofrenul licu fara scoala,ca si predoiu a promovat pe spatele neveste-i da’ las’ ca_l
  spalam pe licu il uscam si_l plantam la locul potrivit,prietenii stiu de ce…o rusine pt
  sistemul juridic acest repetent cu scoala facuta la seral ca pe vremea comunistilor
  HOU JOHANIS

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.