G4Media.ro

Predoiu, despre fotografia în care Cherecheş apare cu răni pe faţă: Conform…

Predoiu, despre fotografia în care Cherecheş apare cu răni pe faţă: Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, întrebat despre fotografia care circulă în spaţiul public cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, având răni pe faţă după ce a fost prins de poliţiştii din Germania, că în prezent nu ştie exact ce s-a întâmplat. „Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment”, a afirmat Predoiu, citat de News.ro.

„Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a declarat Cătălin Predoiu, la Arad.

Predoiu a fost întrebat cum au apărut rănile de pe faţa primarului din Baia Mare.

„Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţineri în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebat când ar putea fi adus în ţară Cătălin Cherecheş, Cătălin Predoiu a răspuns: „Sunt proceduri care se fac, acum nu vreau să mă hazardez în această direcţie. Nu mă pronunţ pentru că sunt mai multe instituţii care sunt implicate în această procedură, inclusiv străine, şi nu vreau să mă pronunţ asupra lor”.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O degajare a unui ……

    • angajat BKA. Baietii aia nu stiu pe cine au de arestat. ei pe acolo se ocupa de persoane periculoase. daca apare alerta de la interpol, e normal sa nu inteleaga cine e ala care e cautat pentru mita de …. Prin tarile functionale da banii inapoi cu o dobanda, si plateste o „intelegere”/amenda cu statul sa nu faca inchisoare

  2. Da, asta era problema noastra, sangele de pe fata acestui borfas dovedit si condamnat in instanta, care a trecut fraudulos frontiera si care are milioane de euro cash (apropo de discutia cu cash-ul) in tari straine, asta in afara milioanelor cheltuite deja.

  3. Pe când îi vedem cu borș pe față și pe… onorabilii de la ASF, de exemplu? Sau pe judecătorii pe care i-a scăpat prescripția? Sau… sau… sau… și lista nu se mai termină!