G4Media.ro

Poveștile speranței: o turcoaică de 116 ani a învins coronavirusul

sursa foto: Pixabay

Poveștile speranței: o turcoaică de 116 ani a învins coronavirusul

O turcoaică de 116 ani a supravieţuit infectării cu SARS-CoV-2, ea devenind una dintre cele mai în vârstă persoane care au învins coronavirusul, transmite News.ro.

Potrivit presei din Turcia, Ayşe Karatay este internată la Eskişehir. Ea a fost spitalizată iniţial la Emirdag, unde a rămas o săptămână la terapie intensivă. Apoi, a fost transferată la Eskişehir şi după încă două săptămâni la terapie intensivă a învins boala şi a fost mutată într-un salon normal.

“Mama a primit prima doză de Sinovac (vaccin chinezesc – n.red.), nu a făcut-o şi pe a doua. Sunt foarte fericit că a trecut peste boală. Poate dacă făcea şi a doua doză de vaccin i-ar fi fost mai uşor. Eu am făcut ambele doze şi acum mă gândesc să o fac pe a treia. Vin mulţi prieteni din străinătate şi cei nevaccinaţi sunt la terapie intensivă. Cei vaccinaţi trec uşor peste boală”, a declarat Ibrahim Karatay, fiul în vârstă de 60 de ani al femeii.

Ayşe Karatay va mai rămâne câteva zile în spital pentru a fi monitorizată, având în vedere vârsta sa înaintată. Femeia în vârstă de 116 ani are opt copii.

În februarie, călugăriţa franceză cunoscută ca Sora Andre s-a vindecat de covid-19 la vârsta de 117 ani. Spre deosebire de Ayşe Karatay, Sora Andre a fost asimptomatică. (sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci a născut la 56 de ani?

    • 🙂 E prietenul ei. Le-a zis colegelor din sat o dată, când s-au cinstit cu niște ceai de mere îndoit cu rom și hăndrălăul trecea prin curte: „iaca, fă, ăsta e băiatu’ meu!”. În sensul că e prietenul ei, amantul, țiitorul, ăl de-i ține noaptea de cald. Dar alea, jumate surde și pe de-a întregul bete, au luat-o literal si nici ea n-a mai stat să le explice, că s-a gândit că la 116 ani nu prea mai are timp.

  2. Poate daca nu facea vaccinul era asimptomatica la fel ca Sora Andre, care era nevaccinata.

  3. Hmm…pai cum vine asta..sosocatii incasau de la Rusia/China..a ți ajuns sa faceti reclama la vaccinuri produse de ei..neautorizate in UE