G4Media.ro

Poteca spre vârful Măgura din Sibiu a fost transformată într-un drum lat…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Poteca spre vârful Măgura din Sibiu a fost transformată într-un drum lat de 4 metri / Se dorește extragerea lemnului / Salvamont: ”Estetic și noi preferăm ca potecile turistice să rămână poteci”

Una din cele mai pitorești și utilizate poteci turistice din apropierea Sibiului – traseul din Cisnădie către vârful Măgura și, mai apoi, spre Păltiniș și Cindrel – a devenit drum, relatează Turnul Sfatului.

Cu acord emis de Mediu când lucrările erau demult începute, poteca re-marcată acum doi ani de Consiliul Județean Sibiu a fost transformată de administratorii pădurii în drum lat de patru metri „pentru accesibilizarea zonei”.

Ioan-George Mărginean, sibianul care a solicitat puncte de vedere de la toate instituțiile implicate, concluzionează că, de fapt, nimeni nu răspunde pentru efectele și calitatea unei astfel de intervenții, care urmează a fi prelungită până în vârful muntelui.

Reprezentanții ocolului silvic susțin că „nu s-au tăiat și nici nu s-au dezrădăcinat arbori”. „Această cale străbate o pădure de foioase, cu un ecosistem sănătos. Intervenția asupra căii de scos-apropiat s-a făcut în scopul extragerii masei lemnoase afectată în urma unui incendiu de pădure care a avut loc în anul 2019 pe o suprafață de patru hectare, precum și pentru accesibilizarea zonei pentru intervenții în caz de incendiu și pentru intervenția salvamont”, susține Ioan Cimpoca, șeful Ocolului Silvic Valea Sadului RA, într-o adresă emisă la finele lunii noiembrie a anului trecut.

Lucrurile nu se vor opri aici: lucrările de transformare a potecii turistice în drum accesibil mașinilor grele vor continua până aproape de vârful Măgura.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Frumos

  2. Hajahahaha deja au planificată praduirea pădurii acolo dacă au mărit drumul.La noi nu se face ABSOLUT NIMIC dacă nu sunt și alte interese