G4Media.ro

Poșta Română intenționează să cumpere pentru angajații săi 7.000 de PDA-uri, 7.000…

Sursa foto: Poșta Română/ Facebook

Poșta Română intenționează să cumpere pentru angajații săi 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile / Măsura e parte din strategia de modernizare a Poștei

Poşta Română a demarat procedurile pentru achiziţia a 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile, toate acestea urmând să ajungă la angajaţii poştali din toată ţara, relatează Agerpres.

Memorandumul aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022 privind implementarea strategiei de dezvoltare şi diversificare economică a Companiei Naţionale „Poşta Română” prevede modernizarea Poştei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea şi tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând reţeaua poştală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse şi cutii poştale digitale.

„Această achiziţie este esenţială modernizării Poştei Române. Fiecare curier poştal va putea oferi servicii de care clienţii anului 2023 au nevoie şi va utiliza dispozitive inteligente şi rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activităţi repetitive. Pentru transparenţă deplină, comunicăm toate specificaţiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar şi pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poşta viitorului şi suntem determinaţi să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toţi românii”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română.

Poşta Română va demara achiziţia acestor dispozitive care au costuri mici de operare, sunt versatile, simplu de folosit şi au durată lungă de viaţă, în următoarele zile. Astfel, luni, 16 ianuarie 2023, după ora 14:00, Compania va publica pe website-ul Companiei documentaţia descriptivă cu privire la achiziţia noii tehnologii şi va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.

Operatorii economici vor putea descărca toată documentaţia necesară participării la licitaţie accesând secţiunea „Anunţuri şi licitaţii publice – Proceduri în desfăşurare” de pe website-ul Poştei Române, prin următorul link: https://www.posta-romana.ro/a909/anunturi-si-licitatii-publice/proceduri-in-desfasurare.html

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Așa se procedează și în Occident.
  Avem nevoie de Poșta Română, deși unii nu vor să admită astfel.

 2. Posta Romana pe unde mai activeaza, in ce sectoare economice?

 3. Dupa ce ati lasat-o sa „putrezeasca” extorcand-o de resurse mai credeti ca poate fi resuscitata? Aidoma tarom, aceasta „posta” este un sac rupt ce nu mai poate fi peticit! Modernizarea voastra (probabil ca ascunde conrracte cu dedicatie) nu va duce nicaieri, „posta” este cu mult in urma altor entitati similare iar. Contractele cu institutiile statului sunt singurele proiecte ale „postei” romane!

 4. Apoi, dupa modernizare, o vindem pe bursa…

  • Nu „o vindem” ci „o vand”. Trebuia vanduta inca de acum 30 de ani.

 5. Problema nu este ca le cumpara. Problema va fi cu ce pret. Sa vezi preturi pe un PDA cat un laptop!
  Post Romana ar fi mai castigata daca ar avea grija de furturile din sistem. Patru recomandate mi-au fost furate pana acum. Si am trecut la recomandate pentru ca scrisorile simple nu ajungeau, se „pierdeau”.

  • nu esti prea inteligent bag de seama. Un pda din ala nu e neaparat ieftin si nici un laptop nu este scump. Esti tu prea rupt de realitate si in cur de saracie sa intelegi ca tehnologia costa, mai ales cea din b2b. Tu ramai la nivelu ala de “leptoc an rate” si “aifon la abonament”

  • Am inteles, tu esti ala care deja pregatesti licitatia!

 6. 7000 de atitudini si 7000 de chefuri de munca nu primesc?

 7. Și cu ce-l încălzesc pe client ”7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile” dacă timiterile prin poștă se pierd în mod regulat?

  • De aceea exista tracking number si valoare declarata!
   Ne plangem ca se tehnologizeaza posta?
   Poate sa fie si la suprapret ca nu ma intereseaza!

  • Se fura si cu tracking number. Daca angajatul postei vrea sa fure, gaseste o metoda mai ales ca nu pateste nimic. La ultima recomandata trimisa din Germania, apare la nemti ca livrata dar in Romania nu a „intrat”. La alta recomandata din Austria, aparea pe desfasuratorul sacului sigilat dar la desigilare nu era (sic!) – au furat-o austriecii! Asta pe langa cazurile „clasice” cand le fura postasii si semneaza in locul tau.

 8. Nu va suparati site-ul online de la casa de pensii a iesit si el la pensie?

 9. Nu s-a dorit modernizarea postei, cand era pe profit se deturnau banii prin inginerii financiare. Nimeni nu a fost tras la raspundere.
  Acum probabil sunt iar pe profit si vor incerca baietii destepti sa o puna pe butuci.

  „Trei contracte încheiate de Compania Națională Poșta Română (CNPR), în perioada 2006-2009, cu firmele Smart Telecom Solutions, Posh Telecom Solutions și G4S Solutions, i-au adus companiei de stat pierderi de câteva milioane de euro, se arată într-un raport realizat de Corpul de Control al primului-ministru”. sursa capital.ro

 10. Pda-uri? Win CE in 2023?

 11. Anunță licitația cu 2 zile, de weekend, înainte iar câștigătorul în alte e zile. Cel mai probabil câștigătorul a fost și ales.

 12. Bravo lor ! Poșta Română redevine un concurent important pentru firmele de curierat cu capital privat alogen ți/sau autohton și o mare parte dintre români ( „jurnaliștii” și „influiensării” bine stipendiați și gușterii acestora ) duc un război ca le Verdun împotriva acesteia.

 13. Asta e frumusetea la companiile de stat (roman). Multi cred ca astea de stat sunt „ale noastre” de unde si preocuparea daca fac bine ceea ce fac.

 14. Nu stiu la ce trebuiesc Imprimante Mobile ? La platit Impozitul ? In Provincie ? La Izolati in Romania ?

  • La digitalizare, la tiparit documente justificative pentru diferite operatiuni legate de transferuri. Posta Romana in mediul rural e cu 200 de ani in urma, nu poti face macar un transfer electronic de bani. N-au niciun fel de tehnica IT, totul e creion si hartie, ca pe vremea lui Tutankamon. Era si timpul!

 15. Posta este in urmă cu sute de ani exact cum este și starea economică a României.varza.saravie mizerie hoție corupție și tot ce este mai rău pe lumea aceasta.o tara coruptă precum Romania …la ce sa te aștepți de la o companie deținută de statul român?