G4Media.ro

Portugalia își asumă trecutul colonial, chiar dacă nu a fost „întotdeauna bun”,…

Portugalia își asumă trecutul colonial, chiar dacă nu a fost „întotdeauna bun”, a declarat președintele lusitan Marcelo de Sousa, aflat în vizită în fosta colonie Guineea-Bissau

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a declarat marţi la Bissau că ţara sa „îşi asumă pe deplin” trecutul colonial, „inclusiv în ceea ce nu a fost pozitiv”, în timpul unei vizite în Guineea-Bissau, fostă colonie portugheză, notează AFP, citată de Agerpres.

Aceasta a fost prima vizită după 31 de ani a unui preşedinte portughez în Guineea-Bissau, ţară din Africa de Vest care a purtat un război pentru independenţă, obţinută în 1974 sub stindardul Partidului African pentru Independenţa Guineei şi Capului Verde (PAIGC) .

Portugalia este o punte între culturi şi „a făcut asta de-a lungul istoriei sale, nu întotdeauna bine, adeseori greşit”, a spus şeful statului lusitan, care a sosit luni seara la Bissau pentru o vizită de 24 de ore, după un sejur în Capul Verde.

El a vizitat marţi la Bissau un cimitir unde sunt îngropaţi peste o sută de soldaţi portughezi căzuţi în timpul războiului de independenţă şi a depus o coroană de flori la mormântul lui Amilcal Cabral, liderul PAIGC asasinat în 1973 la Conakry.

Marcelo Rebelo de Sousa a avut întrevederi în special cu preşedintele Guineei-Bissau, Umaro Sissoco Embalo.

sursa foto: www.presidencia.pt

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter