G4Media.ro

Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de…

sursa foto: ISU Delta

Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație/ Apel către cetățeni să nu mai dea foc la miriști

Aproape o mie de intervenții au avut anul trecut pompierii clujeni la incendii de vegetație. Acum pompierii fac un apel la clujeni să nu dea foc la miriști, mai ales că astfel de acțiuni sunt ilegale, transmite Actual de Cluj.

”Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre județele fruntașe la acest capitol, iar, din păcate, unele dintre aceste evenimente, au fost soldate chiar și cu victime omenești”, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Conform modificărilor legislative adoptate anul trecut, arderea vegetației uscate este interzisă, iar cetățenii care vor utiliza în continuare focul pentru igienizarea terenurilor agricole riscă amenzi între 7.500 și 15.000 lei. ”Pentru diminuarea numărului de arderi și implicit a pagubelor rezultate, precum și aplicarea măsurilor coercitive în situația constatării neîndeplinirii obligațiilor de către persoanele fizice și juridice, vor fi intensificate acțiunile în teren desfășurate de personalul inspectoratului pentru situații de urgență, în colaborare cu reprezentanți și specialiști din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Gărzii Naționale de Mediu”, arată pompierii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Azi ardeau iar pe langa Nadasel…

  2. Puneti foc ca nu patiti nimic….