G4Media.ro

Polonia, pregătită să cumpere şi lansatoare de rachete de la Coreea de…

Sursa foto: Hanwha Defence

Polonia, pregătită să cumpere şi lansatoare de rachete de la Coreea de Sud, după ce Seulul va livra Varșoviei tancuri şi mortiere

Polonia este pregătită să cumpere lansatoare de rachete printr-un nou acord de achiziţie de arme cu Coreea de Sud, după livrarea de către Seul a unor tancuri şi mortiere, în contextul în care Varşovia îşi sporeşte importurile de armament după invazia rusă din Ucraina, au declarat miercuri oficiali sud-coreeni, potrivit Reuters.

Polonia ar urma să semneze în această săptămână o înţelegere cu Hanwha Defense, unitatea de apărare a companiei Hanwha din Coreea de Sud, pentru a cumpăra lansatoare multiple de rachete K239 Chunmoo, potrivit oficialilor citaţi.

Conform contractului, Coreea de Sud va furniza 288 de lansatoare multiple de rachete, în valoarea de şase miliarde de dolari, a relatat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Hanwha Defense a refuzat să confirme detaliile contractului, la o solicitare a Reuters, precizând că înţelegerea nu a fost finalizată încă.

„Contractul ar putea fi semnat încă din această săptămână”, a declarat, sub protecţia anonimatului, o sursă din industrie.

Acordul survine în contextul în care companiile sud-coreene au livrat Poloniei prima serie de tancuri şi mortiere.

Cele două ţări au semnat un contact de 5,8 miliarde de dolari la Varşovia în iulie, iar Polonia a spus că înţelegerea este o parte esenţială a eforturilor sale de a-şi întări armata în urma invaziei ruse din Ucraina.

Compania Hyundai Rotem a transmis că primul transport a inclus zece tancuri K2 Black Panther, dintre cele 180 care urmează a fi livrate până în 2025. Hanwha Defense a precizat că trimis 24 de unităţi din mortierele autopropulsate K9, dintre cele 212 care vor fi livrate până în 2026.

Polonia a decis de asemenea să cumpere 48 de avioane FA-50 de la Coreea de Sud, a declarat într-un interviu din iulie ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, avioanele urmând să fie livrate anul viitor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Poate ar trebui si Romania să aibă rachete ce pot ajunge in Moscova just in case… Zic si eu, nu dau cu parul.