G4Media.ro

Polițiștii italieni protestează după ce au primit măști sanitare FFP2 de culoare…

Polițiștii italieni protestează după ce au primit măști sanitare FFP2 de culoare roz / Ei spun că această culoare riscă să le afecteze reputația și „imaginea instituției”

Poliţiştii din Italia au transmis un protest ministrului de Interne din această ţară după ce forţele de ordine din mai multe provincii italiene au primit măşti sanitare FFP2 roz, argumentând că această culoare riscă să le afecteze reputaţia, precum şi „imaginea instituţiei” din care fac parte, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

„Nu înţelegem motivul din spatele achiziţionării unor măşti având o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită pentru administraţia noastră”, a afirmat secretarul general al Sindicatului autonom al poliţiştilor italieni (SAP), Stefano Paoloni, într-o scrisoare adresată şefului Poliţiei Naţionale din Italia, publicată pe site-ul său oficial.

Acelaşi secretar general a adăugat că „această achiziţie este enigmatică” şi a criticat noile „dispozitive de protecţie care au o culoare excentrică în raport cu uniforma şi care riscă să aducă atingere imaginii instituţiei”.

Stefano Paoloni a cerut ca pe viitor „măştile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) şi, în orice caz, să fie conforme cu uniformele” poliţiştilor italieni, a căror culoare dominantă este cea albastră.

Într-o notă citată de presa italiană, acelaşi sindicat precizează că intervenţia sa „nu s-a născut dintr-o prejudecată faţă de această culoare (roz – n.r.), ci din faptul că utilizarea uniformei este reglementată prin lege”.

Pe Twitter, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de centru-stânga Teresa Bellanova, a declarat că „respectul faţă de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul şi munca depusă de bărbaţii şi femeile care poartă această uniformă”.

Potrivit sindicatului SAP, o organizaţie profesională care numără aproximativ 20.000 de membri, aproape o cincime din totalul poliţiştilor italieni, măştile sanitare roz au fost distribuite în „numeroase comisariate” din oraşele Pavia, Varese, Ferrara – din nordul ţării – şi din oraşul sicilian Siracuza din sudul ţării.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19, „pare dificil de imaginat că ar trebui să mai existe dificultăţi de aprovizionare, privind dispozitive de protecţie individuală potrivite”, au subliniat reprezentanţii sindicatului italian.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. La noi li se potriveau perfect ! Mergeau foarte bine la pensați ! Presupun ca avea o reacție șeful de sindicat cum ca le-ar trebui vreun curs special ca sa știe cum se poarta maștile FFP2 și dacă culoarea roz se asortează cu uniforma !

  2. Isi bat globalistii joc de oi pana la capat,asta dupa ce le-au dat proteina teapa si-i cheama la boostere nelimitate ca pe puii de crescatorie!

  3. „măşti având o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită”
    Să se mai uite la ele, poate la a doua vedere li se pare mai adecvată

  4. Niste misogini ! Sa le dea si caschete roz !
    Culoarea ,,chiloților,, pe care-i purtau pe cap smiorcăitele ce mărșăluiau in USA impotriva 🎃 ,,violator,,/,,sexist,,/,,supremacist alb,,/,,rasist,,/etc

  5. Doar din cele sexi si roz mai erau. Atata s-a putut.