G4Media.ro

Poliţia federală braziliană îl acuză pe preşedintele Bolsonaro că a descurajat folosirea…

Sursa foto: Facebook / Planalto (Brazilian presidency)

Poliţia federală braziliană îl acuză pe preşedintele Bolsonaro că a descurajat folosirea măştilor în timpul pandemiei şi că a sugerat în mod fals că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 riscă să contracteze SIDA

Poliţia federală braziliană l-a acuzat, miercuri, pe preşedintele Jair Bolsonaro că a descurajat folosirea măştilor în timpul pandemiei şi că a sugerat în mod fals că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 riscă să contracteze SIDA, transmite Reuters, citată de News.ro.

Într-un document trimis la Curtea Supremă a Braziliei, un delegat al Poliţiei a declarat că efortul lui Bolsonaro de a descuraja respectarea măsurilor de sănătate legate de pandemie reprezintă o infracţiune, în timp ce efortul său de a lega SIDA de vaccinare reprezintă o contravenţie.

Poliţia i-a cerut judecătorului Curţii Supreme Alexandre de Moraes, care se ocupă de anchetă, să autorizeze Poliţia să îl acuze pe Bolsonaro şi pe alte persoane implicate în acest caz.

Într-o transmisiune în direct pe reţelele de socializare, în octombrie anul trecut, preşedintele de extremă dreapta a afirmat, fără a prezenta nicio dovadă, că rapoartele guvernului britanic au arătat că persoanele vaccinate complet împotriva COVID-19 au dezvoltat SIDA.

Bolsonaro, care a refuzat să se vaccineze, a fost suspendat temporar atât de pe Facebook, cât şi de pe YouTube după aceste comentarii.

Poliţia a declarat că sunt necesare măsuri suplimentare pentru a încheia investigaţiile, inclusiv audierea lui Bolsonaro.

Biroul avocatului general, care asigură de obicei reprezentarea juridică a preşedintelui, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Un tecrin conservăcios, nimic de mirare.

  2. Da… am 3 doze… si scrie… fantoma mea! Asta e un soi de georgica mai batran si „pe direct” (dupa cate stiu) adica nu umbla cu rochita cand nu-l vede nimeni…