G4Media.ro

Poliția din Bruxelles acționează pentru a închide petrecerea de extrema dreaptă a…

Sursa Foto: Facebook/ Nigel Farage

Poliția din Bruxelles acționează pentru a închide petrecerea de extrema dreaptă a lui Farage și Orbán / „Dictatura de tinichea”, a răbufnit unul dintre organizatorii Conferinței Naționale a Conservatorismului

Poliția din Bruxelles a luat marți măsuri pentru a închide o reuniune a partidelor de extrema dreaptă din Europa, transmite Politico.eu Conferința națională a conservatorilor urma să îi primească în următoarele două zile pe liderul ungar Viktor Orbán și pe politicianul britanic Nigel Farage, dar forțele de ordine au sosit după două ore de la începerea evenimentului la sala Claridge, în apropiere de Cartierul European, pentru a-i informa pe organizatori că evenimentul va fi suspendat.

„Autoritățile au decis să închidă evenimentul din cauza posibilității de dezordine publică”, i-a spus un ofițer de poliție audiat de POLITICO unuia dintre organizatori. Jandarmii coborâseră deja obloanele la locul unde Farage, arhitectul Brexitului, urma să țină un discurs de deschidere la ora 11.00.

Când a urcat pe scenă, în timp ce drama continua să se deruleze în afara sălii, Farage a criticat autoritățile de la Bruxelles ca fiind „pur și simplu monstruoase” pentru că au încercat să anuleze evenimentul.

„Știam că nu voi fi binevenit înapoi la Bruxelles”, s-a supărat fostul europarlamentar.

Campionul Brexitului nu a fost singurul care a criticat dur birocrația orașului.

„Este cu adevărat ceva desprins dintr-o dictatură de tinichea”, a declarat pentru POLITICO Frank Füredi, unul dintre organizatorii de la think tank-ul de dreapta MCC, care co-sponsorizează evenimentul. „Încearcă să folosească un motiv tehnic pentru a face un punct de vedere politic. I-au spus proprietarului că, dacă nu va fi închisă, vor tăia curentul electric”.

La ceva mai mult de o oră de la prima sosire, poliția a revenit în jurul orei 12:45 pentru a înmâna un ordin oficial organizatorului local al evenimentului, Anthony Gilland, șeful de personal al MCC. Poliția i-a acordat 15 minute pentru a citi și semna documentul de trei pagini.

„Unul dintre motivele care ne-au fost date, nu este singurul motiv, este că va avea loc o contramanifestație în această după-amiază, în jurul orei 17.00, iar ideea este că poliția nu este capabilă să protejeze libertatea de exprimare la acest eveniment”, a declarat el.

Spațiul de evenimente Claridge era deja al treilea loc de desfășurare a conferinței, după ce primul spațiu – Concert Noble – i-a refuzat sub presiunea primarului socialist al Bruxelles-ului, Philippe Close, iar primarul liberal din Etterbeek a făcut presiuni asupra luxosului hotel Sofitel pentru a anula evenimentul la a doua încercare.

Spațiul de evenimente Claridge era deja al treilea loc de desfășurare a conferinței, după ce primul spațiu a fost refuzat la presiunea primarului socialist al Bruxelles-ului.

Emir Kir, primarul orașului Saint-Josse-ten-Noode, unde se află Claridge, a declarat anterior, prin e-mail, pentru POLITICO, că va „lua imediat măsuri pentru a interzice” evenimentul.

Farage a adus un omagiu proprietarului Claridge, numindu-l „un tunisian curajos” care a ținut piept „bătăușilor” care vor să închidă conferința.

Poliția le-a spus organizatorilor că există riscul ca protestatarii să provoace dezordine civilă la locul de desfășurare a conferinței în cursul după-amiezii. Gilland le-a spus polițiștilor că vor contesta decizia primarului în instanță pentru a menține spectacolul în desfășurare.

Printre ceilalți participanți programați la eveniment s-au numărat și favoriții extremei drepte Suella Braverman, fost ministru de interne al Regatului Unit, și Eric Zemmour, un înflăcărat de extremă dreapta care a candidat pentru funcția de președinte al Franței în 2022.

Conferința NatCon este organizată de Fundația Edmund Burke, un think tank de dreapta.

„Am înțeles că poliția este foarte, foarte dornică să închidă acest eveniment. Dacă au de gând să o închidă, o pot face cu mine pe scenă”, a spus Farage în încheiere. Publicul a aplaudat și a strigat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nigel go home and stay home with your brave Tunisians.