G4Media.ro

Poliția de Frontieră din Estonia, în cazul Dughina: Legea va determina dacă…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mārtiņš Bruņenieks

Poliția de Frontieră din Estonia, în cazul Dughina: Legea va determina dacă Talinn va împărtăși detalii despre persoanele care au trecut granița, nu acuzațiile aduse de FSB în presa rusă

Poliția și Garda de Frontieră din Estonia a declarat vineri că poate împărtăși informații despre persoanele care trec granița țării „doar în cazurile stabilite de lege” și nu din cauza acuzațiilor aduse de serviciile speciale ale Rusiei în mass-media, transmite CNN.

Reprezentantul media al Poliției și Gărzii de Frontieră estoniene, Ragne Keisk, a oferit o declarație într-un e-mail pentru CNN.

Declarația vine după ce agenția rusă de știri TASS a relatat că serviciul de securitate rus – FSB – a afirmat că femeia suspectată pentru uciderea comentatorului politic rus Daria Dughina era ucraineancă și că a fugit în Estonia după atac.

„Putem împărtăși informații despre persoanele care se deplasează peste graniță doar în cazurile stabilite de lege, iar serviciul special rus care acuză în mass-media că a făcut ceva nu este unul dintre ele”, a declarat Keisk în e-mailul trimis către CNN.

„Nu am primit nicio informație sau solicitare oficială din partea autorităților ruse pe acest subiect”, a precizat Keisk.

Ministerul estonian de Externe nu a putut comenta și a direcționat întrebările către Ministerul Justiției și Garda de Frontieră.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. era clar ca rusii v-or pune asta in spinarea ucrainei ca sa justifice ceea ce v-a urma Cum au si reusit sa afle cine e autorul ?!?

  2. Calm…CIA sau MI6 vor da o replica pe masura,mai ales cand vezi ca un nestiutor ca mine ca camera „fixa” de la cladirea unde licuia e totusi mobila , o alta ciudatenie e ca atat mama cat si copilul au aceasi imbracaminte la date diferite 😃 FSB daca era asa curata oferea imagini clare fara jumatati de masura. Profesionistii vor da verdictul.