G4Media.ro

Poliția britanică avertizează: relaxarea restricțiilor va duce la creșterea infracționalității: furturi, furturi…

Sursa foto: Poliția Metropolitană Londra

Poliția britanică avertizează: relaxarea restricțiilor va duce la creșterea infracționalității: furturi, furturi din magazine, spargeri de domiciliu, infracțiuni cu violență

Poliția britanică nu va putea răspunde la toate încălcările restricțiilor Coronavirus, iar infracționalitatea a ajuns aproape la nivelul de dinainte de începutul pandemiei din martie trecut, avertizează comandații de poliție din UK.

Carantina națională, instituitî în decembrie 2020 și încheiată în Anglia la 29 martie, a dus la o reducere dramatică a infracționalității, similară cu cea de la începutul pandemiei anul trecut.

Se așteaptă ca furturile, furturile din magazine, spargerile și infracțiunile cu violentă legate de consumul de alcool să prolifereze ca urmare a redeschiderii din 12 aprilie a tuturor magazinelor și a restaurantelor cu servire în aer liber.

Comisarul șef Paul Griffiths, președintele Asociației Comandanților de Poliție, a declarat pentru The Independent că infracționalitatea este deja “nu departe de nivelurile pre-Covid”.

El a declarat că ofițerii vor continua să folosească amenzi ca ultimă soluție, după ce vor fi explicat oamenilor legea actuală și i-au încurajat să o respecte voluntar, adăugând că poliția va interveni doar la presupuse încălcări care prezintă “cel mai semnificativ risc” pentru sănătate, cum ar fi petreceri în case și evenimente muzicale fără licență.

Cele mai recente date pentru Anglia și Țara Galilor, pentru luna încheiată la 14 februarie, arată că infracțiunile cu violență au scăzut cu mai mult de o treime față de aceeași perioadă din 2020, furtul de magazine în scădere cu 44%, iar infracțiunile cu vehicule și spargerile de domiciliu cu 36%.

Este de așteptat să ca furturile din magazine să crească puternic, pe măsură redeschiderii comerțului ne-esențial, iar oportunitățile de spargere de domiciliu vor crește din cauză că mai multor oameni care pleacă la lucru, potrivit poliției.

Federația de Poliție din Anglia și Țara Galilor, care reprezintă agenții de poliție, a declarat că legile carantinei i-au obligat să “facă lucruri pe care, probabil, ar fi preferat să nu le facă”.

Nu m-am alăturat poliției ca să le spun oamenilor că nu pot juca fotbal – sau că nu se pot reuni în casa cuiva sau la o petrecere de ziua de naștere”, a spus președintele federației, John Apter.

Toată lumea este frustrată și s-a săturat de restricțiile în care trăim. Pe măsura încălzirii vremii, împreună cu relaxarea restricțiilor, adăugată frustrare, aceasta va genera și mai multă presiune și provocări pentru poliție.” a adăugat el.

(Independent, foto: Poliția Metropolitană a Londrei)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ….iar interdictia iesirii din casa va duce la zero infractionalitate.
    Misto logica!

    • Stiu…pare incredibil…adica blocati-i în case ca nu avem infracționalitate. Eu l -as demite pe acest om, în ce sens „avertizeaza”? Drepturile omului au devenit un lux…

      Mergând pe logica lui, i-as sugera desființarea majorității posturilor de politie, dacă nu mai avem infracționalitate….zic și eu.