G4Media.ro

Podul din Crimeea a fost închis din nou / Un depozit de…

Sursa foto: Federal Road Agency of the Russian Federation (Rosavtodor) via Wikimedia Commons

Podul din Crimeea a fost închis din nou / Un depozit de combustibil a fost lovit în Crimeea cu drone / „Potrivit datelor preliminare, nu au existat pagube sau victime”

Un atac cu drone asupra unui depozit de muniții din Crimeea a dus la evacuarea civililor și la întreruperea transporturilor, au declarat autoritățile ruse, citate de BBC.

Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea ocupată, a declarat că Ucraina se află în spatele atacului, fără a furniza dovezi.

Aksionov a declarat că locuitorii locali care trăiesc pe o rază de cinci kilometri de la explozie au fost evacuați. De asemenea, se pare că serviciile feroviare pe podul Kerci au fost oprite.

La începutul zilei de sâmbătă, autoritățile ruse au oprit traficul pe pod, dar apoi l-au redeschis rapid pentru mașini.

O actualizare ulterioară din partea guvernului instalat la Moscova a declarat că traficul rutier a fost din nou oprit până la noi ordine.

„Potrivit datelor preliminare, nu au existat pagube sau victime”, a scris dl Aksionov într-o postare pe Telegram.

BBC nu a reușit să verifice în mod independent atacul.

Districtul în care a fost raportată lovitura se află la peste 160 km de podul de la Kerci.

Podul, denumit adesea podul Crimeei, a fost deschis în 2018, permițând accesul rutier și feroviar între Rusia și Crimeea – teritoriu ucrainean anexat de Moscova în 2014.

Acesta a devenit un simbol al ocupației rusești și este, de asemenea, o rută importantă de reaprovizionare pentru forțele rusești din sudul Ucrainei.

Luni, o explozie pe pod a ucis două persoane și a avariat drumul, dar linia de cale ferată, care este paralelă cu acesta, nu a fost afectată.

Kremlinul a acuzat Kievul pentru atacul de luni și a declarat că Ucraina a comis un act „terorist”. Președintele rus Vladimir Putin a promis că va riposta și a acuzat Ucraina că a lansat un atac „fără sens” și „crud”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că podul din Crimeea este o țintă legitimă.

Vorbind vineri, el a vorbit despre necesitatea de a „neutraliza” podul, explicând că acesta este „ruta folosită pentru a alimenta războiul cu muniție, iar acest lucru se face zilnic” și că Kievul îl vede ca pe „o instalație inamică. Deci, este de înțeles că aceasta este o țintă pentru noi”, a declarat Zelenski, într-o alocuțiune video la conferința de securitate Aspen din SUA.

Atacul de luni a fost al doilea incident major pe podul de la Kerci în ultimul an.

În octombrie 2022, podul a fost închis parțial în urma unei explozii uriașe. Acesta a fost redeschis complet în februarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...