G4Media.ro

PNL cere CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum…

PNL cere CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum au ajuns Liviu Dragnea și Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viața Satului”

Liberalii cer oficial Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), dar și organismului de etică din TVR, să investigheze modalitatea în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns să facă propagandă electorală în ediția de duminică a emisiunii Viața Satului de la televiziunea publică.

”În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj nu trebuie plătită tot din banii publici, ci să o achite Liviu Dragnea și Petre Daea”, arată un comunicat al Ralucăi Turcan.

Ulterior, preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a transmis o solicitare Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) cerând sancţionarea TVR1.

„Prin prezenta, referitor la difuzarea emisiunii ‘Viaţa satului’ în data de 12 mai, de către postul TVR1, vă solicit sancţionarea acestuia, pentru că TVR s-a transformat într-o portavoce electorală pentru reprezentanţii unui partid politic, încălcându-se astfel legislaţia în domeniul audiovizualului. Concret, în contextul alegerilor europarlamentare, la emisiunea ‘Viaţa satului’, domnii Liviu Dragnea şi Petre Daea au fost la emisiune pentru a face propagandă electorală”, susţine Ştirbu în solicitarea transmisă, luni, CNA.

Liberalul aminteşte că regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat şi prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, menţionând că în cadrul emisiunii „Viaţa satului”, difuzată duminică, acest afişaj a lipsit.

„Dragnea şi Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”, afirmă Ştirbu.

Reamintim că Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, la emisiunea Viața Satului, de la TVR, unde a fost invitat alături de ministrul agriculturii Petre Daea, dublarea subvenției pentru tomate de anul viitor de la 3000 la 6000 de euro și extinderea programului de subvenție la castraveți, ardei și vinete. Dragnea a mai anunțat că va discuta cu Guvernul și cu Parlamentul astfel încât de anul viitor să fie eliminat impozitul pe subvenția agricolă. Liderul PSD a mai anunțat că va depune săptămâna viitoare în Parlament legea dublului standard. ”Cei are vor aduce produse proaste vor plăti ca să-i usture. Să vină cu produse de calitate superioară”, a explicat Dragnea. Întreaga emisiune difuzată de postul public de televiziune a avut un pronunțat caracter de propaganda electorală, deși nu este marcată ca atare.

PNL arată că regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar și prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afișat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viața Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afișaj a lipsit. ”Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”, spune Raluca Turcan.

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Câteva milioane de idioţi n-au votat în 2016, aşa au ajuns nişte bolşevici ca Dragnea şi Daea la Viaţa Satului.

 2. TVR = institutie de propaganda a Ciumei Rosii, cu slugi politice ticaloase.
  Obsevatie corecta, dar nu de l o pupaza ca Turcanu, membra de frunte a CIUMEI PORTOCALII, pupila a securistului Stolojan si cu studii la Moscova. Aceasta trompeta trebuie sa DISPARA din politica, altminteri PNL are numai de pierdut.

  • ce e aia „ciuma rosie”? ai fost pionier? tu esti ciuma rosie

  • @mimi,
   Ciuma Roșie e molima care bântuie aceste meleaguri de aproape 30 de ani și al cărei bacil ne-a fost adus în eprubetă de la Moscova de Ion „Ilici” Iliescu. Boala debutează la doar câteva ore după ce „victima” semnează adeziunea și se manifestă in primă fază printr-o dorință irezistibilă de a fura. In fazele avansate, Ciuma Roșie provoacă impotență și gangrenă dentară.
   Boala nu răspunde la tratamente, iar medicii recomandă eutanasierea efectuată de echipe de câte patru…specialiști, cazați cât mai central cu puțință, eventual la Athenee Palace….

 3. Bineînțeles că CNA, dominat de pesedaci și oameni de-ai lui felix varanul, o să răspundă la Sfântu Așteaptă. Eventual se vor mulțumi, în cel mai fericit caz, cu o mustrare.

 4. la fel cum boc, udrea si flutur se lafaiau la aceasi emisiune cu ceva ani in urma iar marina almasan le dadea niste limbi … pardon, acum nu sunt PDL sunt PNL…

 5. Sunt cei mai mari ticăloși.
  Sa dispară, sa plece la mama lor Rusia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.