G4Media.ro

Ploșnițele din Paris: Guvernul promite măsuri, viceprimarul spune că ”nimeni nu este…

Photo 207053889 © Dmitry Bezrukov | Dreamstime.com

Ploșnițele din Paris: Guvernul promite măsuri, viceprimarul spune că ”nimeni nu este în siguranță” din cauza invaziei insectelor urât mirositoare

Guvernul francez s-a angajat să ia măsuri pentru a ”asigura şi proteja” publicul, în urma semnalării unei creşteri a ”răspândirii” ploşniţelor la Paris, relatează CNN, citat de News.ro.

Ministrul francez al Tranzporturilor Clement Beaune a anunţat vineri că urmează să organizeze o reuniune a operatorilor de transport săptămâna viitoare, pentru a ”întreprinde noi acţiuni” în vederea ”asigurării şi protecţiei” publicului după semnalarea unei creşteri a numărului acestei insecte care suge sânge.

El a făcut acest anunţ după ce autorităţi şi sindicate din Paris au îndemnat Guvernul să acţioneze, în urma postării pe reţele de socializare a unor înregitrări video în care apar ploşniţe în transportul public, dar şi în alte locuri, de exemplu cinematografe.

Viceprimarul Parisului Emmanuel Gregoire a evocat vineri, la postul LCI, un fenomen ”răspândit”.

”Trebuie să înţelegem că, în realitate, nimeni nu este în siguranţă. Evident că există factori de risc. Putem lua ploşniţe de orinde şi le putem aduce acasă”, a declarat el.

În urmă cu trei ani, Guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploşniţelor prinr-un site şi o linie telefonică de informare, în timp ce numărul acestor insecte creştea.

Gregoire estimează că, în pofida acestui plan, ”3,6 milioane de oameni vin la Paris în fiecare zi, iar ploşniţele nu se opresc la intrarea în oraş”.

O expertă de la ANSES, organismul însărcinat cu sănătatea publică, avertizează că această problemă este ”un fenomen emergent în Franţa aproape peste tot în lume”.

”Este cauzat în principal de deplasarea oamenilor, de populaţiile care călătoresc. că oamenii stau în cazare pe termen scurt şi aduc ploşniţe în valize şi bagaje”, declară CNN Johanna Fite de la ANSES.

Ea evocă o ”escaladare” a numărului cazurilor, deoarece ploşniţele sunt tot mai rezistente la insecticide.

”Observăm tot mai multe populaţii de ploşniţe rezistente, aşadar nu există un tratament-miracol pentru a săcpa de ele”, declară ea.

Însă viceprimarul Parisului a avertizat împotriva unei ”isterii” cauzate de această problemă şi constată o ”creştere a numărului parizienilor care apelează la serviciul de informaţii al Primăriei cu privire la ploşniţe”.

”Firme profesioniste care intervin în zone rezidenţiale ne spun că proporţia intervenţiilor împotriva ploşniţelor este atipică în comparaţie cu cea normală şi creşte rapid”, a declarat el.

Aceste informaţii intervin în contextul în care Parisul se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024, însă autorităţile declară că nu sunt îngrijorate.

”Nu reprezintă nicio ameninţare la adresa Jocurilor Olimpice”, subliniază Gregoire.

”Ploşniţele existau înainte şi vor exista după” Jocuri, a declarat el, subliniind că acest eveniment este o ”oportunitate” ca toată lumea să coopereze în lupta împotriva acestei probleme.

sursa: News.ro, Photo 207053889 © Dmitry Bezrukov | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. „insectelor urât mirositoare ” alea sunt ploșnițele de câmp care sunt mari si nu pișcă e vorba de ploșnițe de pat care pișcă si sunt foarte mici

  2. Bietii parizieni! Dupa „vestele galbene”, acum sunt invadati de plosnite; macar astea nu distrug magazine si nu incendiaza masini.