G4Media.ro

Planuri noi pentru “Drumul Regelui” dintre județele Arad și Hunedoara / Drumul…

Planuri noi pentru “Drumul Regelui” dintre județele Arad și Hunedoara / Drumul care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos a fost construit din ordinul Regelui Mihai I

“Drumul Regelui”, care face legătura între județele Hunedoara și Arad, ar putea fi în cele din urmă să devină reaitate, anunță RADOR.

Consiliile Județene Arad și Hunedoara au stabilit că trebuie să colaboreze în vederea asocierii pentru atragerea de fonduri nerambursabile. O parte din documentații a fost realizată, anunță autoritățile, care susțin că specialiștii celor două instituții vor colabora intens pentru a realiza proiectul.

Până acum, autoritățile județene din Arad și Hunedoara au mai discutat subiectul de cel puțin trei ori, la Bazoș, Vața de Jos și Petriș.

”Drumul Regelui” este numele dat de către localnici drumului județean 707, care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, adică Valea Mureșului de Valea Crișului. Construit în perioada postbelică din ordinul Regelui Mihai I al României, drumul a fost inițial pavat în întregime cu piatră cubică.

Foto: Palatul Regal de la Săvârșin. sursa savarsinregal.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu mai mințiți lumea, acolo nu este nici o piatră cubică.