G4Media.ro

Plan urgent de relansare economică, de 1900 miliarde de dolari, destinat să…

sursa foto: Unsplash

Plan urgent de relansare economică, de 1900 miliarde de dolari, destinat să scoată SUA din ”cea mai gravă criză” după 1930

Viitorul preşedinte al SUA va prezenta joi seară un plan urgent de relansare de 1.900 de miliarde de dolari, destinat să scoată Statele Unite din cea mai gravă criză a lor din anii 1930, şi care va fi urmat în săptămânile viitoare de un plan de investiţii pentru relansarea economiei, notează AFP.

„Vrem să avansăm cât mai repede posibil”, a declarat un înalt responsabil al echipei lui Joe Biden. Acest plan va fi prezentat membrilor Congresului care vor trebui să se pronunţe asupra adoptării lui.

Textul prevede că americanii vor primi un nou cec de 1.400 de dolari pe persoană în funcţie de venituri.

Planul de 900 de miliarde de dolari adoptat în decembrie, considerat ca un „acont” de Joe Biden, a permis plata a 600 de dolari fiecărui american, în funcţie de venituri. Dar democraţii, într-o înţelegere neobişnuită cu preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, au reclamat 2.000 de dolari.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Curat PSD, pesedism, populism…

    Astia nu sunt capabili sa vopseasca ce a construit administratia Trump.

    De unde bani? Indatoreaza iarasi SUA, acum, dupa ce administratia Trump a platit o parte imensa a datoriei publice.

    • Glumesti, nu? :))) Datoria publica pe durata mandatului lui Trump a crescut de la 20 de trilioane (scara numerica scurta) la 28 de trilioane. Deci ce parte imensa de datorie publica a platit Trump, ca nu ma prind? Si ce a construit? But again, nu e treaba guvernului federal sa construiasca ceva, conform Constitutiei.
      Republicanii sunt noii Democrati, iar Democratii sunt Socialisti.
      Singura salvare pentru conservatism fiscal sunt Libertarienii. End of story.

    • La salariile şi preţurile din SUA, sunt ajutoare democrate simbolice. Dacă se alocau 1900 miliarde la cercetare-dezvoltare, în special către Big Tech, s-ar fi ajuns la posibilităţi de ajutorare permanentă!

  2. Viitorul preşedinte al SUA va prezenta joi seară un plan…

    Preşedintele ales speră…

    Vorbe, grafice, planșe etc.

  3. In California e acum salariul minim de 15 dolari pe oră.

    Daca egalizeaza salariul minim in toate statele atunci ne-am ras.

    Comunistii sunt capabili de orice.

  4. Trump cu toate relele lui a avut cea mai buna performanta economica din ultimii 30-40 de ani in America.Ar fi putut sa fie mai rau.
    De asemenea The Democrat Party=partidul banilor gratis oricum si nu pot rata ocazia sa isi mituiasca electoratul.
    Si apropos Biden a spus textual asta:”prioritatea noastra sunt afacerile detinute de afro-americani,indieni americani,americani asiatici,femei” adica anti barbat alb pe scurt.Asta e partidul anti rasism in America.

  5. Nicio sansa sa treaca de Senat. Are nevoie de 9 republicani. Toate bune!