G4Media.ro

Plahotniuc anunță că nu se retrage din politică și denunță o presupusă…

Plahotniuc anunță că nu se retrage din politică și denunță o presupusă tentativă de răpire

Oligarhul Vlad Plahotniuc anunță într-o postare pe Facebook că nu se va retrage din politica din Moldova, dar susține că a fost nevoit să plece din țară pentru a-și proteja familia. Plahotniuc scrie că anul trecut ar fi fost ținta unei tentative eșuate de răpire pe când se afla în străinătate și susține că familia sa ar fi speriată.

Plahotniuc, care controlează PDM, susține că a luat decizia de a scoate partidul de la guvernare încă de marțea trecută, dar a anunțat-o public abia vineri, confruntat cu lipsa dialogului cu celelalte partide.

Președintele PDM vorbește în repetate rânduri despre presupuși dușmani, dar nu dă nici un detaliu despre cei care ar fi vrut să-l răpească sau despre inamicii săi.

”M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea și să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care și-au pus speranțe în mine. Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă și deputații să fie presați să treacă la un anumit partid, care să-și facă singur majoritatea parlamentară și să preia Moldova. Având în vedere toate aceste aspecte, am hotărât să rămân alături de echipă, să o întăresc și să o protejez, chiar și de la distanță, în perioada în care voi lipsi”, a scris Plahotniuc pe Facebook.

Postarea integrală a lui Plahotniuc:

În opoziție, dar la fel de puternici!

Asta descrie în puține cuvinte spiritul echipei Partidului Democrat, o echipă care este puternică prin calitatea oamenilor săi, indiferent dacă se află în opoziție sau la guvernare.

Zilele acestea, s-au lansat multe speculații și atacuri, care au avut scopul de a demobiliza echipa noastră, dar, în realitate, ea s-a întărit și a devenit mai motivată.

Decizia de a ne retrage de la guvernare și a merge în opoziție înseamnă o nouă etapă pentru PDM, una care ne va permite să putem lucra mai mult asupra modului nostru de a face politică, să lăsăm într-o parte ceea ce nu a funcționat bine și să venim cu noi idei și acțiuni.

În ceea ce mă privește, am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni, cei care mă cunosc știu că nu-mi place odihna, știu că nu pot sta departe de proiectele noastre și de echipă. Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reușim să readucem stabilitatea în Moldova și liniștea de care cetățenii au nevoie.

În același timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța.

Până voi reveni acasă, am discutat în aceste zile cu colegii ce trebuie făcut pentru ca Partidul Democrat să activeze cât mai eficient mai departe. Am stabilit că vom face o opoziție activă și nu vom permite preluarea Republicii Moldova de către grupări de interese din afara țării. Moldovenii trebuie conduși din interiorul țării, nu din afara ei, Moldova trebuie să rămână liberă și independentă, nu să devină anexa unei alte țări sau teritoriul, pe care vreun stat își face jocurile și ne umilește cetățenii.

Decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marți, însă am dorit să o implementăm prin dialog cu celelalte partide și într-un mod legitim. Am stat până vineri să așteptăm aceste discuții, dar partidele au refuzat dialogul. În aceste condiții, a trebuit să luăm o decizie, care să nu adâncească și mai tare criza. Cred că am luat cea mai bună decizie în situația respectivă, însă ea nu este una prin care am abandonat obiectivele noastre sau i-am abandonat pe moldoveni, dimpotrivă, este una care ne duce și mai aproape de ei și împreună vom reveni la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute. Cred că asta se va întâmpla curând, poate prea curând, nu o să ne rămână timp suficient ca să facem reorganizarea activității noastre politice, așa cum ne propunem.

Alternanța la putere este un proces firesc și necesar într-o democrație. Partidul Democrat o acceptă și o va respecta, am demonstrat că nu ne ținem de putere. Ne-am fi dorit însă ca acest lucru să se întâmple democratic și nu prin încălcări ale legii, prin crearea unor precedente, care vor afecta grav Moldova pe termen lung. Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alți politicieni, care să acționeze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu niște marionete ale unor forțe străine. Dar despre aceste lucruri vom avea timp să discutăm, voi deschide mai târziu anumite paranteze, acum lucrurile sunt prea fierbinți încă și rațiunea nu este neapărat prezentă.

În ceea ce mă privește, am un sentiment de vină față de moldovenii, care m-au votat și față de colegii mei, că nu am reușit să opresc ceea ce urmează să se întâmple, haosul pe care îl văd ei. M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea și să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care și-au pus speranțe în mine. Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă și deputații să fie presați să treacă la un anumit partid, care să-și facă singur majoritatea parlamentară și să preia Moldova.

Având în vedere toate aceste aspecte, am hotărât să rămân alături de echipă, să o întăresc și să o protejez, chiar și de la distanță, în perioada în care voi lipsi.

Sunt conștient că, eu și Partidul Democrat avem mulți dușmani, am fost conștient de asta și când guvernarea noastră a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei și a obținut în premieră acea rezoluție istorică. Știu ce risc mi-am asumat când am inițiat legea împotriva propagandei, când am refuzat să semnez planul de federalizare a țării. Înțeleg că, din cauza asta, Moldova nu mai este un loc sigur pentru mine, dar nu sunt omul care să trăiască în frică, voi merge înainte și voi da dovadă de patriotism în continuare, voi lupta de oriunde, pentru ca țara mea să iasă de sub ocupația altor state și moldovenii să trăiască liberi în țara lor.

Faptul că eu nu mă mai simt sigur în țara mea este una, eu sunt doar un om, dar faptul ca moldovenii trăiesc aceste momente de neliniște și instabilitate, faptul că siguranța lor este în pericol, că statul lor a devenit atât de fragil în câteva zile, că se uită la televizor și văd că oameni din afara țării vin și stabilesc cine cu cine trebuie să se alieze ca să conducă țara este un lucru foarte grav și periculos pentru independența Republicii Moldova și viitorul ei.

Lucrurile nu sunt însă total scăpate de sub control și sunt sigur că există suficienți oameni lucizi, gata să-și protejeze țara, inclusiv politicieni cu putere de decizie în Parlament. Alții, care încă sunt euforici și înfierbântați, se vor trezi curând la realitate și vor căuta disperați ajutor chiar la PDM pentru a ieși din capcana în care au nimerit. Noi vom fi gata să-i ajutăm să iasă, dar nu și să-i iertam pentru modul în care au pus sub risc Republica Moldova și pe cetățenii ei.

Mesajul pe care vreau să îl transmit cetățenilor este ca sunt pe baricade, voi reveni în țară cât mai curând, imediat ce familia îmi va fi în siguranță și eu voi fi în siguranță, voi munci pentru ca Republica Moldova să redevină o țară stabilă și ca oamenii să trăiască în liniște și pace.

Pe curând!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sigur, cum sa se simta in siguranta jarteaua, dupa ce a traficat carne vie, arme, droguri, dupa ce a preluat ostil companii, banci, prin diverse scheme dubioase, dupa ce a spalat 70 miliarde de dolari, dupa ce a ciordit un miliard din buzunarele cetatenilor, dupa ce a uzurpat si a dat peste cap o tarisoara, dupa ce s-a rafuit cu toti „rivalii”, dupa ce si-a subordonat gasti agresice, abuzive, bolnave si paramilitare, dupa ce a devenit o Contagiune, dupa ce intreg sistemul a devenit cancirigen, dupa ce…Da, a fost vital sa se dea de pamant cu aceasta sleahta de Mafioti. Cu un partdid de ticalsoi ticalositi. Cu un guvernamant banditesc! Mult mai periculos decat o amenintare ruseasca! Plahotniuk-balamuc a promis FR ca-i vinde RM la metru, la cracana, la kg, asa cum a vandut fetiscane, fabrici la fiare vechi. A venit, in sfarsit, vremea schimbarii in RM. Impotriva acestei canalii a trebuit sa se uneasca SUA, UE si chiar Rusia. Amenintarea nu este din exterior, ci din interior. Va fi greu. Ideal ar fi ca societatea sa se consolideze. E nevoie de mult dezinfectant. Sa inceapa cu vi-rusii, capusele, sobolanii care au supt sangele poporului.

 2. Stim filmul.L-am vazut la Bucuresti.Acum vine scena cu cei patru pitici din restaurant care se uita fix in ochii lui Plahotniuc,unul dintre ei face un semn cu mana la beregata si apoi dispar toti fara urma.Pentru detalii poti sa mergi la Antena 3,nene Plahotniuc.Apoi vin scenele cu Plahotniuc imbracat in costum popular,cu ascultatrea telefoanelor, cu amenintarile la telefon ,apoi il vedem pe Plahotniuc mirosind ceapa si rosia moldoveneasca.Vedem scena cu Plahotniuc care-i intreaba pe moldoveni „mai vreti sa fiu presedintele vostru ?”, Plahotniuc si oaia moldoveneasca,Plahotniuc la stana, Plahotniuc in lupta cu statul paralel moldovenesc,Plahotniuc doborat de Soros, si cate altele.HBO-aveti ve vedea,frati moldoveni.

  • – Salve poulime credula, jefuita, prostita de camarila mea vs pd. Je suis Plahotniuk-balamuc. Adica, raman ce-am fost: Nebunul s(t)atului. O fictiune europeana, neconvertita la civilizatie, ca-s canalie primitiva din nastere. Eu sunt cosorul lui Pazvante Chiorul. Da, am vrut sa feudalizez-federalizez pasalacul meu, RMica aia. Da, slugile mele au ramas la datorie. Peste tot! Pentru a o distruge pe Maia Sandu cu tot cabinetul ei de personalitati. Cu toate alea…inalte standarde internationale. Ha, ha. Or, Je suis urmasul lui Stalin, Hitler etc. Si sunt inecat in jafuri, omoruri, spalari de bani negri, cca 70 de miliarde de dolari, traficant de carne, organe, arme, droguri…Cand ma intorc, tara bleaga, te voi beli…Deocamdata, imi ingrop urmele crimelor si valijoarele cu ochiul dracului.

  • Plahotniuc imbracat in costum popular – as vrea sa vad circul asta insa pentru plahotniuk asta e un mare sacrificiu, egoul nu ii va permite sa „coboare” asa tare. cel mai frumos ar fi plahotniuk cu dodon la puscarie in aceeasi celula

  • @Arion 😀 cel mai tare comentariu :)))))))))) exact asta voiam sa scriu si eu: parca am mai vazut filmul asta cu cei patru asasini…

 3. In final un reportaj din cusca si plecarea in siberia!

 4. pai el nici nu a fost in politica, el a fost seful mafiei, a fost si probabil mai ramine in lumea criminala, asa e la mafioti, ei se dau mari businessmani sau politicieni. poate o sa-l aresteze cineva sa-l trimita in Guantanamo

 5. Si infractorul Dragnea a dejucat o tentativa esuata de asasinat.

 6. Daca se vrea Unirea cu Moldova se poate realiza imediat (nu sunt unionist) in caz ca pica guvernul de la Bucuresti sa fie propusa Maia Sandu prim ministru al Romaniei (daca e cetatean roman ).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.