G4Media.ro

Plagiatul PSD-istului Florian Bodog, în instanță: Univesitatea de Vest Timișoara a cerut…

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Plagiatul PSD-istului Florian Bodog, în instanță: Univesitatea de Vest Timișoara a cerut anularea diplomei de doctor

Universitatea de Vest Timișoara a depus la Tribunalul Bihor o cerere de anulare a diplomei de doctor în Management obţinută de PSD-istul Florian Bodog, pe motiv de plagiat, transmite publicația Bihoreanul.

Lucrarea fostului ministru al Sănătății, candidat acum pe listele PSD Bihor la alegerile parlamentare, a fost plagiată aproape integral, potrivit unei decizii a CNATDCU.

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de UVT în iulie 2018, şi confirmat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la data de 25 iulie 2019. Bodog a atacat însă în justiție decizia administrativă a CNATDCU, proces aflat încă pe rolul instanțelor.

Curios este, potrivit Bihoreanu, că Universitatea de Vest nu a respectat termenul legat de un an în care putea cere anularea diplomei de doctor.

Bodog, apărat de Senat când DNA a cerut ridicarea imunității, are probleme majore de integritate academică. În iulie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

 1. Naţie de golani.

  • Univ de Vest Timisoara e complice: dupa ce ca i-a eliberat lui Bodog Diploma de Doctorat, care s-a dovediit un plagiat, ACUM „nu a respectat termenul legat de un an în care putea cere anularea diplomei de doctor.”, deci actiunea in Instanta a Univ de Vest posibil sa fie RESPINSA, deci dl Bodog ramane cu Diploma de Doctorat!
   Jigodii!!!

 2. Bolos e un ins de cea ma joasa speta. A facut dezastru si la MS unul dintre cei mai incompetenti ministry din ultimii 30 ani. Si profesional e o nulitate.
  Ca el sunt cei mai multi membri de partid ajunsi parlamentari sau in guvern. Nu au fosy in stare sa faca mare lucru la scoala si in profesie, ajung politicieni care distrug Romania si pe Romani. Treziti-va fratilor!

  • Realizezi că în acest articol este vorba despre Bodog? Boloș, care este tot bihorean, este ministru în funcție în cabinetul actual și este o persoană cu care acest articol nu are nimic de-a face. Și uite așa ajungi să faci afirmații pe seama cuiva care nu are nici o implicare.

  • Bolos e un ticalos, dar nu e vorba de el aici.

 3. Universitatea de Vest Timisoara si Univ Vasile Goldis Arad sunt alaturi de Spiru Haret, fabricile de diplome cele mai proflifice!
  Majoritatea politrucilor au diplome de licenta, masterat sau doctorat la Universitatea de Vest sau Univ Vasile Goldis sau Spiru Haret!
  Mi-amintesc CVul Claudiei Boghicevici fosta la PDLul lui basescu, fosta educatoare si functionara la Protectia copilului Arad, acre in timp ce MUNCEA zi de zi, NENTRERUPT, a obtinut de la Univ de Vest Timisoara Doctoratul air de la Vasile Goldis 3 Licente, 4 masterate, muncind zi de zi, fara sa puna piciorul intr-o Univ la cursuri de ZI!
  Azi, dupa vreo 2 mandate de parlamentar, Claudia e mare Consiliera la Curtea de Conturi trimisa de PNL, cu 5000 Euro NET/Luna Plus cine stie cate Sporuri de „periculozitate”, lucreaza la calculator si e mare pericol!
  Tare as vrea sa-i evalueze Doctoratul oameni profesionisti!

 4. Cine mai „produce” o teza de doctorat autentica?????????????Poate in domeniul medical, IT…cand teze de drept ….

 5. asta este subiect de lucrare de doctorat, *managementul si maketingul unitatilor sanitare*?

  cum s-a putut accepta asa ceva?

  si apoi, mai este si problema conducatorului de doctorat? a luat bani pe coordonare, nu?

  si apoi vorbim de comisie!

  ce sanctiuni va avea conducatorul de doctorat? dar membrii comisiei?

  doamna Kovesi nu tot la Timisoara si-a dat doctoratul? dar domnul Coldea nu tot acolo?

  apropo, s-a gasit lucrarea de doctorat a domnului Coldea? poata rasare de undeva!

  vorba alora in piata, in ianuarie 2017, cine nu sare, nu vrea schimbare!

 6. Un partid de tcialosi , hoti si escroci in varf . unul de creire spalate si de cersetori in baza si desigurica si astia admira hotia si devin si hoti la prima ocazie Trebuie neaparat in 6 decembrie pusi toti pe faras si dati la pubela ea mai imputita!

 7. ALDE este desfintat , PRO la fel ,PSD ia toate voturile astora si invinge detasat . 40 de procente cel putin

 8. Si in vremea asta Bodog, fara nicio jena isi da cu parerea pe diferite teme „culte” la tv, este cautat telefonic de realizatorii tv pt orice altceva decat pt a fi intrebat despre daravela lui cu plagiatul !

  PS. Ce vremuri !

 9. Mai mare rusinea , ptr. un fost ministru al sanatatii . Unul cu furtul intelectual , altul cu banii(Spagasina) Ce ghinion pe sistemul medical , sa fie condus de bubosi in cap.

 10. cand ne ocupam si de plagiatul clatitei armand?

  • Relaxeaza-te, mu fi crispat . Clotilde are un masterat la MIT. Ce ar fi sa-l verifici pe asta și sa ne spui dacă este plagiat sau nu.

 11. Are un plagiat cumparat de la MIT. Costa doar 100 de mii de iepuroi.

  Lucrarea de masterat a Clotildei este publicata la https://dspace.mit.edu/bitstream/handle/1721.1/42604/37145438-MIT.pdf . Softul de plagiat zice ca e 23% plagiata, desi probabil exagereaza, fiindca unele duplicate apar in lucrari ulterioare. (Altii o plagiaza pe ea.) In plus, jumatate din cele ~160 pagini sunt copiate cu ghilimele din diverse tratate si conventii, si softul nu stie ca aia e legea, nu poti sa o parafrazezi. Am selectat doar exemple din articole mai vechi, copiate clar fara ghillimele. Sunt multe astfel de pasaje, dar mai am si altceva de facut. Dupa cum stim chiar de la tehnocrati, nu exista plagiat pe jumatate. Chiar si o fraza e suficienta ca dovada pentru furtul intelectual. Iata, va dau 6 aliniate pentru care si articolul plagiat este disponibil public.

  De exemplu, intr-un articol mai vechi cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/RjoI3y ), gasim cuvant cu cuvant o fraza „gandita” si „scrisa” de Clotilde Armand la pagina 28 a tezei ei, fara ghilimele:

  more specifically the world’s great and growing dependence on oil and its recently developed capabilities for constructing supertankers are themselves direct products of the burgeoning world economy

  Pagina 10 a lucrarii povesteste fara ghilimele, ceea ce se gaseste intr-o carte mai veche cu 4 ani decat teza ( http://goo.gl/g18FQi ):

  social and economic impacts: Environmental degradation has social and economic impacts with both monetary and non monetary components. The tourism and recreation industries, and commercial fisheries will decline after an oil spill. Health can be threatened

  La pagina 32 avem, fara ghilimele sau referinta, ceva ce gasim si intr-o carte care precede teza cu ~4 ani ( http://goo.gl/YaeW9q ):

  There are probably no two countries in the world which have an identical scale of social values, although countries at the same stage of economic and social growth will tend to have very similar scales, for instance in Western Europe. The most fundamental of these social values are human health and safety. Safety standards, for example, reflect the value attached to human life.

  Pagina 33, aceeasi carte mai veche ( http://goo.gl/Gibz5K ), aceeasi lipsa de ghilimele:

  Economically speaking, there is no more unfairness in the competition of sub-standard ships than in the competition of low paid labor, so long as the price paid for the labor is at least equal to its opportunity cost in its own country. [..] Many developing countries feel that the attempts of rich countries to force identical standards of safety on all countries are a device to lower the competitive position of the poor countries; they see the insurance companies as collaborating in this effort.

  La pagina 37, Clotilde trage, fara ghilimele, o concluzie cumva predestinata, deja scrisa intr-o carte mai veche cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/4YmMge ):

  We have the duty to protect the international environment and inaction can be as wrong as action. From this perspective, unilateralism can be a contribution to world order, helping to overcome the obstacles inherent in a voluntaristic international legal and political system. In conclusion, political strategies that can lead to greater environmental protection with reduced chance of confrontation must be pursued.

  De notat ca a doua fraza pastreaza numai jumatate din cuvintele cartii plagiate. Bravo!

  La pagina 39, intre doua fraze copiate cu ghilimele apare si creatia lui Clotilde, o frazulica. Dar vai, am mai citit acea fraza, cuvant cu cuvant, si intr-o carte din 1981 ( http://goo.gl/HRd8Zn ):

  Anything short of visible, immediate catastrophe is equivocal and invites equivocal response.

  La pagina 68 din teza Clotildei gasim:

  Indefinite delays can be caused by excessive appeals or unclear delineation of decision-making authority. Participation in a decision-making process provides the participant with a sense of ownership over resulting agreements or decisions. With this sense of ownership comes support for its implementation and, ultimately, the achievement of an efficient decision.

  Deja-vu? Aceleasi cuvinte, exact aceleasi, le scria cu 4 ani inainte Martha Duffli in teza ei de la University of Toronto, pagina 29 ( https://open.library.ubc.ca/cIRcle/collections/ubctheses/831/items/1.0098813 ). Clotilde nici macar nu o mentioneaza pe Martha, care nu e la o universitate asa reputabila. Ce sa mai vorbim de ghilimele. Coincidenta! Great minds think alike!

 12. !ion adrian,

  despre ce scrie forumistul *clodilde salam* nimic, nimic?

  o luare de atitudine politica impotriva *ipochimenului*s pentru ca a indraznit sa va murdareasca visele si idealurile nu ati putea lua?

  Ion Nistor a facut parte din cei care au realizat Unirea Bucovinei ca Patria! a fost istoric, ministru, fost detinut politic

  fiica sa povesteste cum prin anii 50 i s-a furat portmoneul cu buletin cu tot in tramvaiul 12!

  s=a dus femeia la militie sa reclame faptul si militianul a intrebat-o: staruiesti in credinta ca intrucat ti s-a furat buletinul in tramvaiul 12 care trece printr-un cartier muncitoresc ca clasa muncitoate este hoata?

  cam asa si cu postarea domniei-voastre…pe invers, dar folosind acelasi tip de logica…