G4Media.ro

Piața auto în 2021: Înmatriculările de mașini second hand au crescut cu…

Piața auto în 2021: Înmatriculările de mașini second hand au crescut cu aproape 4%, în timp ce cele de mașini noi s-au redus. Dacia se menține în top, dar scade cu 12%

Mașinile second hand au continuat să prindă la publicul român și în 2021: aproape 400.000 de mașini rulate au fost înmatriculate anul trecut, o creștere de 3,7% față de 2020, arată datele comunicate de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), transmise de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Pe de altă parte, autoturismele noi au înregistrat o scădere generală de 4,1%, comparativ cu anul precedent, la puțin peste 121.000 de unități.

În ceea ce privește evoluția pe mărci a autoturismelor (noi și rulate), situația, în perioada ianuarie – decembrie a anului 2021, este următoarea:

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. se ia in calcul faptul ca anul trecut au fost produse mai putine masini din cauza lipsei de circuite integrate sau este doar un articol prost, scris asa de umplutura? intreb pt un prieten

  2. Pai daca guvernul cumpara avioane de vanatoare si fregate secondhend ,atunci si romanul face la fel ,cand guvernul va cumpara noi ,atunci asa vom face si noi !