G4Media.ro

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru coronavirusuri

BioNTech, partenera din Germania a Pfizer pentru vaccinurile împotriva Covid-19, a anunţat că cele două companii vor începe în a doua jumătate a anului testarea pe oameni a unui vaccin de generaţie următoare care protejează împotriva unei game largi de coronavirusuri, transmite Reuters.

Lucrările lor experimentale pe vaccinuri care depăşesc abordarea actuală includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, concepute în primul rând, pentru a proteja împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos, şi vaccinuri cu pancoronavirus, care protejează împotriva familiei mai largi de virusuri şi a mutaţiilor acestora.

În diapozitivele de prezentare postate pe site-ul BioNTech pentru ziua investitorilor, firma germană de biotehnologie a spus că scopul său este de ”a oferi o protecţie durabilă faţă de variante”.

Cei doi parteneri, producători ai celor mai răspândite vaccinuri pentru Covid-19 din lumea occidentală, discută în prezent cu autorităţile de reglementare versiuni îmbunătăţite ale vaccinului lor, creată pentru a proteja mai bine împotriva variantei Omicron şi a subliniilor sale.

Mutaţia persistentă a virusului în noi variante, care eludează protecţia vaccinului, precum şi scăderea memoriei imunitare umane, au adăugat o urgenţă căutării de către companii, guverne şi organismele de sănătate pentru instrumente de protecţie mai fiabile.

Ca parte a eforturilor de a-şi dezvoltaşi mai mult afacerea cu produse pentru boli infecţioase, BioNTech a spus că lucrează în mod independent la antibiotice de precizie, care ucid superbacteriile care au devenit rezistente la antiinfecţioasele disponibile în prezent.

BioNTech, care nu a spus când ar putea începe testele, se bazează pe tehnologia PhagoMed, pe care a achiziţionat-o în octombrie anul trecut. Dezvoltatorul de antibiotice din Viena a lucrat asupra enzimelor, produse de virusuri care distrug bacteriile, care sparg peretele celular bacterian.

Infecţiile rezistente la medicamente sunt în creştere, cauzate de utilizarea excesivă a antibioticelor şi scurgerile în mediu din producţia de antibiotice.

Cercetătorii din domeniul sănătăţii publice estimează că numărul total de persoane care mor anual din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice în Statele Unite şi Uniunea Europeană este de aproape 70.000.

sursa: News.ro, sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Pe lângă administrarea antibioticelor ca împărtășania, la oricine trece pragul cabinetului, o mare parte din bacteriile multi rezistente vin si din industria alimentară. Carne plină de antibiotice, chiar si surse vegetale cu antibiotice si pesticide.
    Soluția reală ar fi limitarea numărului de copii la 1/femeie pe toată planeta.

  2. Ma peesh pe solutia ta reală. Încă ai timp sa te transformi in avorton, prowstooleh.

  3. Bag de seamă că presa n-a învățat nimic din apocalipsa precedentă!
    Nu mai folosiți termenul „experimental” într-un articol despre Pfizer și BioNTech, că iar vă pun șefii să-l scoateți peste 3 zile și iar vă faceți de râs (nu că ați fi de vreo fală, de exemplu „versiuni creată…”).

  4. Spectacoilul trebuie să continue. Ies prea mulți bani degeaba ca să fie tras pe linie moartă, nu-i așa?

  5. G4Media cred că ar trebui să fiți mai transparenți cu banii pe care îi primiți de la Pfizer, așa cum faceți cu cei de la guvern.

  6. Show must go on! Vine toamna in curand, gata cu vacantza, oile inapoi in tzarc cu masca pe bot si coada la vaccinarea obligatorie! Ce fain cand oile se vor trezi si vor ataca haita de lupi!