G4Media.ro

Petrecerea ilegală cu 2500 de persoane din Franța a continuat vineri noapte…

Petrecerea ilegală cu 2500 de persoane din Franța a continuat vineri noapte / Mai mulţi oameni, veniți din mai multe părți ale Franței, dar și din Marea Britanie și Spania au dormit în maşini înainte de a reveni la petrecere

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală de Anul Nou într-un depozit părăsit din nord-vestul Franţei şi s-au confruntat violent cu poliţia, joi, iar evenimentul a continuat vineri noapte, relatează presa franceză, citată de News.ro

Oamenii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania), după ce au avut loc altercaţii cu poliţia, au transmis autorităţile locale. Mulţi încă se aflau la faţa locului, vineri, când perimetrul a fost izolat.

Acolo se află persoane din diverse părţi ale Franţei, dar şi din Marea Britanie şi Spania, a spus poliţia.

În confruntările violente cu poliţia, cel puţin trei agenţi au fost răniţi. Petrecăreţii au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, au transmis autorităţile.

Mai mulţi oameni au dormit în maşini înainte de a reveni la petrecere, a scris Le Monde.

Unii dintre ei au spus că vor să rămână aici până duminică, în timp ce alţii speră să petreacă până marţi.

Un participant a declarat pentru Le Monde că petrecerea a fost „foarte bine organizată”, cu standuri pentru mâncare amenajate.

Vineri seară, ministru francez de Interne, Gérald Darmanin, a organizat o întâlnire de urgenţă pentru a discuta problema.

El a spus că toate căile de acces pentru vehicule au fost blocate şi că peste 200 de oameni au primit avertismente verbale din partea poliţiei.

Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi oameni au început să părăsească zona.

Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19, iar o restricţie de mobilitate (care începe la ora 20:00 şi se încheie la ora 06:00) este aplicată pe tot teritoriul ţării. Ea nu a fost ridicată nici pentru noaptea de Anul Nou.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că în Franţa au fost trimişi în teren 132.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea în noaptea de Anul Nou şi faptul că este respectată restricţia de mobilitate.

Poliţiştii au fost instruiţi să oprească orice petrecere underground, să îi amendeze pe participanţi şi să identifice organizatorii.

În oraşul Marsilia, forţele de securitate au oprit o petrecere ilegală de Anul Nou la care se adunaseră circa 300 de oameni. Peste 150 au primit avertismente, iar trei, suspectaţi că au organizat-o, au fost arestaţi.

Jandarmii din Lieuron au încercat să împiedice evenimentul, „dar s-au confruntat cu o ostilitate acerbă din partea multor petrecăreţi”, au spus autorităţile.

Franţa a înregistrat până în prezent peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 64.800 de decese asociate.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Toate tarile latine sunt neguvernabile iar Franta nu face exceptie! Probema e ca Franta mai are si tupeul sa conduca Europa!Pai Franta nu e un stare sa puna bâta pe cârca la 2500 de retarzi!

  2. Probleme Gogule?

  3. 135€ taxa pe petrecere 😀 Platita pe loc, coboara la 90€.
    Tinerii, doresc sa traiasca. Batranii, doresc sa mai traiasca. Aceasta este diferenta 😉
    Au procedat f bine, lasand tinerii sa sfarseasca petrecerea. Nu rezolvau nimic, cu forta. Bravo, atitudine buna.

  4. Probabil suna nedemocratic: cine nu crede ca e periculos, sa fie pus pe lista celor care vor plati tratamentul la nevoie. De ce sa ia din banii mei sa trateze toti decerebratii?
    Sau sa-i sechestreze undeva, ca pe leprosi: ca si lepra, prostia e nevindecabila.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.