G4Media.ro

Petre Daea: Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Petre Daea: Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere

Ministrul Agriculturii Petre Daea a precizat că punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere şi a adăugat că este important „să nu mai distrugem şi să păstrăm ceea ce facem”.

„Să nu mai distrugem, să păstrăm ce avem! După cum se cunoaşte, în şedinţa de Guvern din data de 3 august 2022, a fost aprobat Programul Naţional pentru Infrastructura principală de irigaţii. Conform prevederilor Legii 136/2022 trebuie să ajungem până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafaţă irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul naţional. Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără întrerupere. Aşa că, astăzi, duminică, 7 august 2022, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina – Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat”, a scris Petre Daea, duminică pe Facebook.

Ministrul a mai spus că „văzând staţia de pompare de la Tigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 km, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curăţire a secţiunii de scurgere, nu poţi trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor”.

„Nesăbuinţa şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului. Canalele au fost avariate, staţiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcţiune întregul sistem. Acum trebuie să investim, curăţind secţiunea de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie şi să punem în funcţiune infrastructura secundară folosind bani europeni. Lucrările de reabilitare au început, timpul de execuţie este stabilit!Important este să avem grijă şi să păstrăm ce facem! Să nu mai distrugem!”, a concluzionat Daea.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Poate dupa ce-o muri Iliescu ..

 2. … începând de la anu că acum suntem surprinși de secetă și deci nepregătiți. Dar de la anul vom fi

 3. Mai usor cu datu’ din clanta, vorbesti mult si nu faci nimic!

 4. Ii apuca treaba pe toti cand trebuie sa vina DNA sa ii duca la puscarie!

 5. Comentați cât vreți. Mi se rupe de Daea..
  Totuși, o singura întrebare vreau sa va adresez.. câți miniștri ai agriculturii cunoașteți din cei ce s au perindat în ultimii 30 de ani? Ca face un program bun, mai puțin bun.. omul vrea. Pana acum- doar sifonari!.

  • Omul vrea doar din gura, ai uitat că voia să facă și în timpul lui Dragnea și ce a făcut? In loc sa pui la alții întrebări, mai bine îți pui tu singur.

 6. VESTI BUNE. CRESC IAR SALARIILE LA STAT !

 7. Daca e vorba de canalele alea suspendate de pe timpuri, daca vreti sa umpleti campurile cu betoane, sa scriem pe ele pentru european “Here is your money”, o sa fie al Dracula de mult beton. Dom’ministru, vegetatia aia forestiera poate nu o inlaturati de tot, previne evaporarea apei si promit eu ca nu vin sa fac cuib in ea.

 8. Bla bla bla … si cand te apuci de treaba ?

 9. Este o risipă imensa de apa și energie pt. aspersoarele dumitale sau a celor cărora le reprezinți interesele.Debitele râurilor scad, pompele o sa tragă apa cu nisip,nisipul infunda pompele,le blochează,uneori se ard motoare electrice. Cu nisip infunzi aspersoare,sisteme de distribuție a apei sub presiune…Un grup sa zicem de aprox. 300MWh merge numai pt.sistemele de irigații și localitățile din sud.La vârf maxim pt.toata tara tb. energie ( aparatele de aer condiționat duduie ),vei importa energie ( la ora la care vrei este f.scumpa).Beneficiul cetățeanului de rand este 0.Banii încasați din grâu, porumb,rapiță,etc.( culturi irigate ) nu acoperă cheltuielile cu irigarea lor.Implementeaza sisteme cu picurare, pune culturi rezistente la seceta în sol nisipos.Pune paza cu camere la stațiile de pompare.Ia pe lângă dumneata șefi de promoție de la Agronomie,asculta și de ei.

  • Are 5 vile de cand lucreaza la stat, e pe sifonat si asta, tu chiar crezi ca o sa faca ceva?

  • Te-ai apucat de calcule. Ai plecat dupa fenta. Omu’ e un incapabil si un corupt pana la maduva. Bani au fost si in mandatul trecut dar a cheltuit 10% ca nu cade la parandarat.
   Acum joaca teatru. Nu o sa se faca aproape nimic. Si ce se face o sa se fure instant.

 10. Programul de reabilitare se va face din gură. Din gura lui Daea. Si-atat.

 11. „În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat”
  Asta suna ca aia de pe vremea lui Ceaușescu: cincinalul îndeplinit în patru ani!!!

 12. Mos Papleaca le are cu vrajeala activistului comunist. Tipic pentru PSD,urmasul corect si cinstit al PCR.

 13. Daea ! Tu ai mai fost pe la Min Agriculturii ! Si N-AI FACUT NIMIC Sau ca s-o spunem pe-a dreapata : 1?Ne-ai MINTIT ca vei rezolva problema lanii – zecile de mii de kg care sa arunca anual – plapumi – saltele si ateliere care sa le produca !! Vorbe mincinoase ! Dar ti-ai angajat loaza de fiica in ministerul ce conduceai – Pe salariu bun si „habarnista ! – dar ocose : ! Cum s-a vazut in paine a cerut … CONCEDIU ! (munca e grea ? nu-i asa ?) ba , pen-ca n-avea bani a cerut c”colegilor” sa faca o cheta …. Apoi te-ai „agatat de …. cormorani !? Ca lata loaza „muncitoare” avea crescatorii de peste ! Atunci nu auzisesi de IRIGATII ? Acum fredonezi ” i r i g a t i i ! Vorbe goale si minciuni !

 14. Un om extrem de penibil! Învârte vorbe goale! Un incapabil ca aproape toți cei care ne conduc!

 15. Doar spune ca de facut….pauza!

 16. Frate behaie asta perle de fiecare data cand deschide gura.

 17. A mai fost la agricultura și ce a lăsat în urmă ?
  PENSII SPECIALE ! Era nevoie stringentă de bani nemunciți . Acum ce face ? Nimic . O sa mai discutam despre tembelul asta .