G4Media.ro

Petiție de ajutor către Chișinău din Transnistria împotriva lui Vadim Krasnoselski: „Alegerile…

Petiție de ajutor către Chișinău din Transnistria împotriva lui Vadim Krasnoselski: „Alegerile sunt doar o formalitate de a legitima acest regim criminal de la Tiraspol”

Autoritățile de la Chișinău au primit, miercuri, o petiție din partea unui grup de cetățeni din Transnistria care denunță „regimul criminal” al actualului lider separatist de la Tiraspol, Vadim Kransnoselski, și semnalează îngrădirea totală a drepturilor cetățenești în rândul populației din regiune înainte de așa-numitele alegeri prezidențiale care vor avea loc duminică pe 12 decembrie.

Krasnoselski și gruparea criminală care se află la conducerea Transnistriei a determinat excluderea și retragerea abuzivă din cursa electorală a candidaților de la alegerile prezidențiale din 12 decembrie 2021. Regretăm mult că și aceste alegeri prezidențiale sunt manipulate și trucate, iar victoria lui Krasnoselski este deja asigurată prin manipulare și fraudă. În condițiile în care unicul contracandidat al actualului președinte este o persoană necunoscută publicului din regiune, alegerile sunt doar o formalitate de a legitima acest regim criminal de la Tiraspol”, se arată în textul petiției.

Semnatarii vorbesc despre faptul că înainte acestor alegeri, Codului electoral transnistrean a fost modificat astfel că s-a introdus posibilitatea de vota „împotriva” unor candidați, iar pragul de prezență la vot pentru validare alegerilor a fost practic eliminat. Din acest motiv, aceștia cer boicotarea votului de duminică și cer autorităților de la Chișinău și celor internaționale să acorde atenției pretinselor alegeri prezidențiale.

Cerere la Moscova

De asemenea, semnatarii din Transnistria îi cer liderului de la Kremlin, Vladimri Putin, precum și efului adjunct al Administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, „să nu mai susțină conducerea criminală a nerecunoscutei RMN în fărădelegile sale contra populației și să nu permită participarea observatorilor ruși la scrutinul din 12 decembrie 2021, oficializând aflarea la putere a lui Vadim Krasnoselski”.

În prezent, Kransnoselski candidează pentru un al doilea mandat de lider la Tiraspol, după ce anterior a prelut puterea în 2016.

Pe de altă parte, Biroul de Reintegrare al Republicii Moldova a emis a emis o declarație în legătură cu organizarea așa-numitlor alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Constatăm că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova […] astfel de „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic […] Subliniem că un asemenea exercițiu „electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cu cazuri de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului”, se arată într-o declarație a Biroului de Reintegrare din cadrul Guvernului de la Chișinău.

Regiunea separatistă transnistreană va organiza duminică, 12 decembrie, așa-numite alegeri prezidențiale în cadrul cărora, de facto, actualul lider separatist Vadim Krasnoselski, sprijinit și de grupul economic Sheriff ce deține monopol pe aproape toate afacerile din regiune, nu are rival.

Foto: Liderul Vadim Kransoselski ține un discurs la Tiraspol. Sursa/Site-ul pretinsei Administrații prezidențiale de la Tiraspol

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Au dorit tutela Moscovei. Trebuie să-i accepte și conducătorii delegați chiar dacă sunt niște mafioți.

    • In 1992 cand au inceput razboiul cu trupele moldovenesti, transnistrenii calcau si ardeau tricolorul Romanesc la orice ocazie, mereu strigau „Sa alungam fascistii romani de pe melegurile noastre ” sau” Rusia e patria noastra”. Acum stau cu mana intinsa la ajutoarele din partea UE, Moldovei si a oricarui organism care poate sa le dea ceva, conducatorii lor spala bani, fac contrabanda cu orice si nu dau doi bani pe cetateni.

  2. Ce-i dincolo de Nistru e al Rusiei, asa cum Buceacul, Bucovian de Nord, Tinutul Hertei sunt ale Romaniei!

  3. Transnistria e doar un alt teritoriu ocupat de rusia mai exact de putin…nu exista ca stat..indata NATO va fi la granita rusiei..si atunci va fi pace

  4. De unde ai scos asta „Ce-i dincolo de Nistru e al Rusiei”?
    Stefan cel Mare a avut tratat de pace cu tatarii si tocmai ca hotarul cuprindea si ce era dincolo de Nistru. Pe vremea aia nu era nici-un rus pe acolo. Ca imperiul rus a facut cuceriri, este altceva. Toate imperiile s-au destramat si popoarele si-au cerut determinarea.