G4Media.ro

Peste 70 de milioane de euro pentru fermierii harghiteni / 250 de…

Sursa foto: Pexels

Peste 70 de milioane de euro pentru fermierii harghiteni / 250 de agricultori au pierdut finanțarea din cauza incendiilor de vegetație

Peste 25.000 de cereri au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Harghita, cu privire la acordarea subvenţiei anuale din partea Uniunii Europene pentru suprafeţele de terenuri, anunță Agenția de presă Rador.

Anul acesta, începând cu data de 1 martie şi până în 16 mai, au fost preluate mai puţine cereri față de anul trecut. În schimb, suprafaţa totală pentru care s-au depus cererile a crescut la 180.000 de hectare.

Pandemia de COVID-19 le-a adus agricultorilor și avantaje prin posibilitatea transmitetrii electronice a documentelor, a declarat directorul APIA Harghita, Haschi András.

”Perioada aceasta cu COVID-19 ne-a adus şi avantaje, nu numai dezavantaje. Faptul că putem accepta anumite documente prin diverse metode electronice, cum este WhatsApp-ul sau email-ul, ne ajută foarte mult. Dacă există vreun document care lipseşte din dosar apelăm la căile electronice moderne prin care putem comunica cu fermierul. Este un avantaj foarte mare pentru noi, totul merge mult mai simplu şi mult mai bine”, spune directorul APIA Harghita.

În urma controalelor efectuate la fața locului anul acesta au fost sancționați pentru incendii provocate ale vegetației peste 250 de fermieri harghiteni, care îşi vor pierde în totalitate subvenţia.

Situaţia în judeţul Harghita este fără precedent. Este pentru prima dată când au fost atât de mulţi fermieri sancţionaţi din acest motiv.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter