G4Media.ro

Peste 600 de oameni au fost salvaţi de pe munte de salvamontiştii…

Sursa Foto: Facebook/ Salvamont Poiana Brasov

Peste 600 de oameni au fost salvaţi de pe munte de salvamontiştii braşoveni, în 2022 / Mai bine de un sfert dintre ei nu aveau echipament adecvat / în 28% din cazuri a fost nevoie de transportul la spital

În cursul anului 2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 589 de cazuri, în cursul cărora au fost salvate 613 persoane accidentate, rătăcite sau care au rămas blocate în zona montană, anunță Brașov.net. Aceste persoane au fost evaluate din punct de vedere medical, li s-a acordat primul ajutor, au fost imobilizate, monitorizate și transportate sau însoțite/asistate, după caz.

Dintre persoanele accidentate, 176 au fost transferate structurilor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru investigații medicale suplimentare de specialitate. O persoană a fost preluată de echipajul aero SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Brașov, iar două dintre victime, decedate, au fost predate IML.

27% din numărul de persoane care au necesitat ajutorul salvamontiștilor, respectiv 163 (101 iarna și 62 vara), nu au avut echipament adecvat sau echipament de protecție. Lipsa de educație, cultură și implicit responsabilitate montană face să vorbim încă de un număr mare de persoane echipate inadecvat, motiv care, cel mai probabil, a dus și la accidentare sau agravarea leziunilor.

În continuare, o proporție covârșitoare a numărului de intervenții este înregistrată în sezonul de iarnă: 81% din totalul de intervenții, respectiv 479, înregistrate în perioada 01.01.2022 – 30.04.2022, perioadă aferentă sezonului de practicare a sporturilor de iarnă, când domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru a fost deschis.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ceva facturi emise pentru interventiile pentru ALPINISTI IN TRELING SI TENESI?