G4Media.ro

Peste 5.800 de truse de prim ajutor vor fi date locatarilor din…

Peste 5.800 de truse de prim ajutor vor fi date locatarilor din imobilele cu risc seismic I din Capitală. Trusele conțin apă hrană, bandaje, medicamente, radio cu dinam, fluier, lanternă și baton luminos

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a decis să dea în folosinţă gratuită 5.845 de truse de prim ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care conțin apă hrană, bandaje, medicamente, radio cu dinam, fluier, lanternă și baton luminos. Trusele de supraviețuire în caz de cutremur se vând pe piață cu prețuri de 250-450 de lei, în funcție de ceea ce conțin.

Un proiect de hotărâre pe această temă a fost adoptat vineri în şedinţa Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, şi din cele încadrate în clasa I risc seismic.

În referatul de aprobare a proiectului se stipulează că, potrivit Legii nr 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate să asigure capacităţi de intervenţie specializate, corespunzător tipurilor de riscuri la care sunt expuse teritoriul şi populaţia, în timpi de răspuns optimi, indiferent de locul şi momentul în care se produce situaţia de urgenţă.

Având în vedere datele statistice privind seismicitatea României, precum şi amplasarea geografică a Municipiului Bucureşti, una dintre principalele vulnerabilităţi în caz de cutremur este reprezentată de numărul mare de clădiri de locuit care ar suferi avarii semnificative, precum şi numărul mare de cetăţeni care ar fi afectaţi de calamitate, se arată în referat.

Potrivit acestuia, întrucât majoritatea persoanelor care locuiesc în imobile încadrate în clasa I de risc seismic sunt vârstnice, cu posibilităţi reduse de procurare a kiturilor de supravieţuire, pentru a veni în sprijinul acestora se impune distribuirea cu titlu gratuit a truselor de prim ajutor, cuprinzând un minim de materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în caz de cutremur: produse şi echipamente de strictă necesitate cu care persoanele prinse sub dărâmături pot supravieţui câteva zile (apă, hrană), pot să-şi acorde un mic ajutor medical (bandaje, medicamente, dezinfectanţi), au acces la mijloace de informare (radio cu dinam), dar şi posibilitatea de a-şi semnala prezenţa sub dărâmături (fluier, lanternă, baton luminos), până ce forţele profesioniste de intervenţie le vor scoate la suprafaţă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Puteau sa bage si ei pachetul cu prezervative dar s-au calicit.

  2. 2 concluzii destul de simplu de tras, de rutina.
    1. Firea face misto de oamenii din cladirile cu risc mare seismic.
    2. Cineva trebuie sa-si cumpere un BMW nou din tunul cu trusele minune.

  3. și o Cruce, sus pe cladire

  4. La 2 zile dupa, OLX-ul o sa fie plin de truse de prim ajutor.

  5. Da frate, cand pica cladirea cu tine, o trusa cu bandaje te ajuta… si apropo, ce hrana? E d-aia ramasa din programul cornuletului cu lapte? Cand or avea nevoie de trusa hrana aia ori e expirata, ori mucegaita ori macar o avea viermi pe ea ca sa ai noroc de proteine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.