G4Media.ro

Peste 400 de turiști blocați la poalele Machu Picchu din cauza tulburărilor…

sursa foto: Pexels

Peste 400 de turiști blocați la poalele Machu Picchu din cauza tulburărilor din Peru au fost evacuați / Tensiuni în capitala Lima

Aproximativ 400 de turişti blocaţi la poalele Machu Picchu din cauza tulburărilor din Peru au fost evacuaţi sâmbătă de autorităţi care au închis celebrul sit turistic incaş, relatează duminică AFP, citată de Agerpres.

„În această după-amiază, 418 turişti naţionali (peruani) şi străini au fost transferaţi din Machu Picchu la Cuzco”, a anunţat Ministerul Turismului pe Twitter.

Turiştii, de diverse cetăţenii, erau blocaţi de câteva zile, deoarece protestatarii au deteriorat şinele.

Protestele au început după demiterea şi arestarea preşedintelui de stânga Pedro Castillo, acuzat că a încercat o lovitură de stat intenţionând să dizolve Parlamentul care se pregătea să-l înlăture de la putere.

Uniunea Europeană a condamnat sâmbătă violenţa şi utilizarea „disproporţionată” a forţei de către poliţie. „UE cere guvernului… să asigure un dialog incluziv cu participarea societăţii civile şi a comunităţilor afectate”, se arată într-un comunicat.

Criza este, de asemenea, o reflectare a decalajului imens dintre capitală şi provinciile sărace care l-au susţinut pe preşedintele Castillo, de origine amerindiană, şi au văzut alegerea acestuia ca pe o răzbunare faţă de ceea ce ei consideră dispreţul capitalei.

La Lima, după două zile de mobilizare, odată cu sosirea în capitală a manifestanţilor din regiunile sărace andine, situaţia a rămas tensionată, notează AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...