G4Media.ro

Peste 4.000 de animale de rasă comună au fost sterilizate gratuit în…

sursa foto: Pexels

Peste 4.000 de animale de rasă comună au fost sterilizate gratuit în Ilfov în acest an

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, a sterilizat gratuit peste 4.000 de animale de rasă comună – câini și pisici, potrivit unui comunicat al instituției. Animalele au fost sterilizate gratuit în cadrul campaniei „E gratis să faci bine”.

Sterilizarea animalelor are scop împiedicarea apariției de animale fără stăpân pe străzile din județ și din București.

Campania de sterilizare se desfășoară în paralel în trei direcții: caravane din localitate în localitate, sterilizări direct pe teren în clinica veterinară mobilă și distribuirea de cupoane pentru sterilizări gratuite.

Maratonul de sterilizări gratuite, realizat în colaborare cu Spitalul Veterinar Social Center of Hope, se desfășoară astfel: în fiecare zi de marți, echipele se mută din localitate în localitate. Animalele sunt operate numai la clinica veterinară din localitatea Găneasa, iar până acolo sunt transportate conform legislației în vigoare. Se bifează două localități pe lună. De pildă, în luna iunie, se ajunge cu sterilizări gratuite în localitățile Mogoșoaia și 1 Decembrie.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor, a declarat că „programele de sterilizări gratuite nu trebuie să se termine niciodată, dacă vrem cu adevărat să rezolvăm problema animalelor singure. Noi avem trei zile pe săptămână dedicate sterilizărilor gratuite. Colegii mei fac eforturi uriașe, zilele de campanie de sterilizări gratuite încep dimineața devreme, înainte de ora 7, și se termină de obicei după ora 21:00. Îmi doresc să văd aceeași implicare și din partea tuturor cetățenilor. Responsabilitatea și empatia trebuie să ne definească atât pe noi cât și comportamentul nostru în comunitate.”

În paralel, tot în colaborare cu Center of Hope, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor CJ Ilfov, oferă cupoane de sterilizări gratuite. 1.000, în total. Distribuirea acestor cupoane a început în data de 1 martie, iar până acum s-au dat aproape 400.

Cupoanele se oferă în format electronic și fiecare dintre ele are un cod unic de identificare.

Pentru programări, cetățenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...