G4Media.ro

Peste 26.000 de alegători s-au înregistrat pentru vot prin corespondență și peste…

Peste 26.000 de alegători s-au înregistrat pentru vot prin corespondență și peste 25.000 de la secția de votare din străinătate. 11 septembrie este termenul limită ăentru înregistrare

Un număr de 26.468 de persoane s-au înregistrat pentru vot prin corespondenţă şi 25.426 pentru cel la secţia de votare din străinătate până luni dimineaţă, în contextul alegerilor prezidenţiale, potrivit site-ului https://www.votstrainatate.ro/.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat deja, miercuri, că doreşte să extindă de la 11 la 15 septembrie termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul Electoral. Modificarea ar urma să fie făcută prin OUG. Nu e clar dacă Guvernul Dăncilă poate adopta OUG în condițiile în care președintele Iohannis a respins numirea miniștrilor interimari.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze. Totodată, prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acţiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înfiinţarea artificială de secţii de votare, semnifică inducerea în eroare a autorităţilor publice şi pot aduce prejudicii statului român, precizează AEP.

Termenul limită de înregistrare pe www.votstrainatate.ro este 11 septembrie.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a precizat că a cerut AEP să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă.

„Am cerut conducerii Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, astfel încât să crească numărul cetăţenilor care pot vota prin corespondenţă”, a declarat Viorica Dăncilă. (Sursa: Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De parca nu e clar ca scopul e doar scandalul, pentru emotionarea celor din tara…

  2. Votăm degeaba dacă nu o facem cu scandal.
    Să vadă lumile cum am stat noi la cozi de la 5 dimineața, cum nu ne-au lăsat să votăm la 23, cum ne-am chinuit copilașii la rând. Cum nu am avut ecologica, pita și apă.
    Ai draq psdisti, al draq Meleșcanu….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.