G4Media.ro

Peste 100 de rațe sălbatice și lebede au murit de gripă aviară,…

sursa foto: Cristina Florentina Pelcaru, Parcul Natural Comana

Peste 100 de rațe sălbatice și lebede au murit de gripă aviară, în Suceava, de la începutul anului / ”Sperăm că parte din efectivele de lebede au trecut prin boală, s-au imunizat”

Mai mult de 100 de păsări au murit în focarul de gripă aviară de la Fălticeni, de pe Acumularea Șomuz, de la începutul anului, anunță Monitorul de Suceava.

Cele mai multe păsări moarte care au fost  găsite și ridicate de pe cursul apei sunt lebede. Se crede că numărul de rațe sălbatice moarte este cel puțin la fel de mare, dar acestea se ascund de regulă prin stufărișuri și nu pot fi reperate pe luciul apei.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat totuși că sunt și vești bune, în sensul că de 5 zile nu a mai fost găsită nici o pasăre moartă.

”Sperăm că parte din efectivele de lebede au trecut prin boală, s-au imunizat. Faptul că nu au mai fost găsite cadavre este un indiciu că virusul și-a pierdut din virulență, un indiciu care sperăm să devină certitudine în următoarele zile. Credem că și gerul poate contribui la oprirea virusului”, a arătat doctorul Voloșeniuc.

El a subliniat cât de importantă este prevenția în continuare pentru oamenii care ajung în zona lacurilor din Fălticeni. Aceștia sunt sfătuiți să evite orice contact cu păsările, cu atât mai mult dacă au păsări domestice acasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Trebuiesc prinse si injectate! Pfizer direct 2 boostere!

  2. MASCA OBLIGATORIU! Care e prinsa fara masca, direct bagata cu capu-n apa!

  3. Rațe sălbatice și lebede moarte pe ape si alături de ape ?!,….., nu s-a respectat rețeta pentru agheasmă, în luna ianuarie se sfințesc apele.