G4Media.ro

Peste 100 de răniţi şi trafic perturbat în Japonia, în urma ninsorilor…

sursa foto: Unsplash/ Flow Clark

Peste 100 de răniţi şi trafic perturbat în Japonia, în urma ninsorilor abundente

Cel puţin 109 persoane au fost rănite şi transportate la unităţi medicale din Tokyo până marţi dimineaţă, multe dintre acestea accidentându-se în urma ninsorilor abundente care afectează estul Japoniei, conform media locale, transmite agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Răniţii transportaţi la spitale până marţi, la ora locală 10:00, aveau vârste cuprinse între patru şi 92 de ani, însă nu au suferit răni care le pun viaţa în pericol, potrivit Kyodo News care citează departamentul de pompieri din Tokyo.

Agenţia Japoneză de Meteorologie (JMA) a emis avertizări de ninsori abundente valabile pentru toate cele 23 de districte din Tokyo, precum şi pentru regiunea Tama, la scurt timp după miezul nopţii de luni spre marţi. Ninsorile şi ploile au continuat în unele zone pe parcursul dimineţii.

Meteorologii au declarat că ninsorile urmează să scadă în intensitate, însă au îndemnat la prudenţă în contextul traficului perturbat din cauza zăpezii şi îngheţului.

Companiile All Nippon Airways şi Japan Airlines au anulat marţi 31 de zboruri în total, în principal către şi dinspre Aeroportul Haneda din Tokyo.

Aproximativ 1.700 de pasageri din şase trenuri expres de pe linia Chuo au fost nevoiţi să rămână peste noapte în vagoane, în şase gări din prefecturile Yamanashi şi Nagano, după ce traficul feroviar a fost suspendat din cauza copacilor căzuţi în urma ninsorilor, potrivit companiei East Japan Railway.

Până luni seară, în Maebashi, din prefectura Gunma, a fost înregistrată cea mai mare cantitate de zăpadă, de 11 centimetri, în timp ce în centrul Tokyo şi oraşul Saitama stratul de zăpadă a atins opt centimetri, potrivit JMA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează